Bulgaria - câștigătoarea turismului de pandemie. Ar fi atras 50% din turiștii care alegeau, în mod normal, Turcia sau Grecia

Bulgaria - câștigătoarea turismului de pandemie. Ar fi atras 50% din turiștii care alegeau, în mod normal, Turcia sau Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2020

Bulgaria ar fi reușit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiștii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia. Pe această destinație s-a coagulat un nucleu de turiști cu venituri medii și peste medie care sunt dispuși să cheltuiască mai mul,t pentru că sunt obișnuiți cu calitatea din Grecia și Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News

„Cei care merg în Turcia și în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinație pentru turiștii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere, pentru că nu s-a reportat niciun caz de Covid-19 pe litoralul bulgăresc. Piața s-a schimbat destul de mult, iar cele mai căutate sunt hotelurile de calitate. Turiștii care merg acum în Bulgaria sunt mai pretențioși, cu venituri de la medie în sus, și caută hotelurile de 5 stele, de lanț, cele de 4 stele sau hotelurile unde au fost mulțumiți de calitatea serviciilor. Mare parte din clientela din Bulgaria - poate chiar 50% dintre turiștii actuali - nu a mai fost pe litoralul bulgăresc până acum. Pentru că Bulgaria este în general o destinație pentru familii, observăm o creștere a segmentului pentru cupluri. Ei constituiau clientela pentru Turcia si Grecia”, spune Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner.

EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe

În general, turistul care s-a reprofilat pe litoralul bulgăresc are venituri de minim 800-1.000 de euro pe lună, pe membru adult. Face parte dintr-o familie cu cel puțin un copil și provine din marile orașe ale României. Pentru vacanță, este interesat de hotelurile de 4 și de 5 stele, de lanț, având în vedere că este prima oară când vine pe litoralul bulgăresc. Turistul este destul de precaut și preferă să aleagă last minute pentru a reduce cât mai mult riscul de evenimente neprevăzute.

Deși stă la all inclusive, este dispus să cheltuiască pentru servicii extra la hotel, dar și pentru ieșiri în oraș, pe mese la restaurantele din stațiune pentru a experimenta tradițiile culinare locale.

„Numai în ultimele două luni, am avut parte de peste 1800 de clienți care au renunțat la Grecia și Turcia pentru a veni în Bulgaria în lunile august și septembrie. În continuare, ne așteptăm ca acest număr să crească, mai ales că nu sunt puțini hotelierii bulgari care au păstrat calitatea serviciilor, deși în general există o scădere a calității serviciilor datorită acestor reduceri de până la 40%. Cu toate acestea, Bulgaria continuă să aibă un raport calitate-preț foarte bun. Sunt multe hoteluri de calitate, în regim all inclusive, care aduc aminte de resorturile turcești”, a mai spus Sebastian Constantinescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
bulgaria
turcia
grecia