Burcea, ANAT: Ne dorim la conducerea turismului un om care să nu creadă că "charter" se scrie "ciartăr"

Burcea, ANAT: Ne dorim la conducerea turismului un om care să nu creadă că "charter" se scrie "ciartăr"
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 11 nov 2015

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) a declarat miercuri că asociația pe care o reprezintă o susține în continuare la șefia Autorității Naționale pentru Turism (ANT) pe Anca Nedea, care a condus anterior două hoteluri la mare, dar că și-ar dori măcar ca la ministerul de resort să ajungă un ministru sau măcar un secretar de stat care să nu creadă că "charter" se scrie "ciartăr".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem mulțumiți de formula actuală de la ANT, este o colegă care vine din hotelărie", a spus Burcea, la o conferință de presă organizată de ANAT.

Anca Nedea a condus timp de mai mulți ani hotelul Iaki din Mamaia, deținut de Gheorghe Hagi, și hotelul Europa din Eforie, aflat în proprietatea lui George Copos.

El a afirmat că dacă turismul nu va fi reprezentat de un minister în sine și va face parte dintr-o structură mai amplă în Guvern, ANAT și-ar dori ca la conducerea acesteia să vină o persoană serioasă, care chiar dacă nu va fi specializată în turism, să se înconjoare de specialiști care cunosc domeniul.

În schimb, crede Burcea, secretarul de stat din viitorul minister care se va ocupa și de turism ar trebui să fie cineva care, ca și Anca Nedea, să mai fi lucrat în domeniu și să fi condus o agenție sau un hotel.

În ultimele zile s-au vehiculat în mediul online mai multe nume propuse pe diverse siteuri la conducerea turismului, de la investitori în domeniu, directori de hoteluri sau agenții și până la bloggeri.

"Între a scrie despre un fenomen și a-l trăi e o diferență. Una e să scrii despre modul în care se plătește TVA, și alta e să-l plătești. Am avut și experimente nefericite cu anumite persoane care erau pe lângă subiect și care emiteau pretenții cum că cunosc lucrurile astea, dar a durat șase luni ca să le fac să înțeleagă că se scrie <<charter>>, și nu <<ciartăr>>", a mai spus Burcea.

Dacian Cioloș a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, cu mandatul de a forma viitorul Guvern.

Agenții de turism așteaptă de la un viitor guvern tehnocrat să scadă TVA pentru vacanțele prin agenții de la 19% la 9% și să ajute la simplificarea obținerii vizelor pentru intrarea în România a turiștilor din China, Rusia și țările arabe.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
minister
ministru
burcea
anat