Cel mai cunoscut agent de turism român vinde de aproape 4 milioane euro pe lună

Cel mai cunoscut agent de turism român vinde de aproape 4 milioane euro pe lună
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 7 dec 2015

Alin Burcea, cel mai cunoscut proprietar de agenție de turism din România, care a înființat în urmă cu 25 de ani brandul Paralela 45, va depăși în acest an un volum de vânzări de 45 de milioane de euro, adică aproape patru milioane de euro pe lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce în 2014 a vândut vacanțe de 40 de milioane de euro, Burcea mizează pentru acest an pe o creștere cu peste 10%, la 45 de milioane de euro, cea mai mare din istoria Paralela 45. Agenția, care a crescut atât numărul de agenții în acest an, cât și numărul destinațiilor externe în care trimite turiști, a înregistrat la 9 luni vânzări de 35 de milioane de euro, cu 12% mai mult decât în anul trecut.

În anul în curs firma și-a deschis un sediu la Chișinău, ajungând astfel la un total de 38 de agenții, dintre care 37 în România. Compania operează chartere, inclusiv din Republica Moldova și din orașele importante din țară către 40 de destinații, pe primele locuri situându-se cele din Grecia și Turcia.

Pentru vara anului viitor, Burcea anunță că va lansa două noi chartere, primul spre Faro, Portugalia, iar cel de-al doilea către Split, Croația. În plus, din Cluj va opera un zbor săptămânal către Santorini, Grecia, iar din Iași un altul spre Costa Brava, Spania.

Firma aduce turiști străini în România, iar din această activitate obține 700.000 de euro pe an, din turismul intern încasează 3 milioane de euro, iar din vânzarea de bilete de avion 10 milioane de euro. Cea mai importantă parte, însă, o reprezintă outgoing-ul, care aduce mai mult de jumătate din încasări.

Cele mai mari vânzări ale Paralela 45 le reprezintă vacanțele în Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria, dar agenția este specializată și în vânzarea de vacanțe exotice, trimițând turiști în Ghana,Togo, Benin sau Kenia, dar și în Tanzania, Zanzibar, Africa de Sud sau Etiopia. În pachetele agenției sunt și circuite în Uzbekistan, Azerbaidjan, Georgia sau Armenia.

Paralela 45 este una dintre cele mai vechi și mai mari agenții de turism din România și concurează pe piața autohtonă cu Eximtur, Perfect Tour, Cocktail Holidays, Eurolines, Christian Tour sau Aerotravel.

viewscnt
Afla mai multe despre
burcea
paralela 45
afaceri
bilant