Goschy n-a văzut niciun ban din vânzarea hotelului Sport: "Am mai plătit din datoriile la Banca Transilvania"

Goschy n-a văzut niciun ban din vânzarea hotelului Sport: "Am mai plătit din datoriile la Banca Transilvania"
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 7 dec 2015

Omul de afaceri Josef Goschy, care a vândut zilele trecute cu 4,8 milioane de euro hotelul Sport din Cluj către SIF Moldova, spune că n-a văzut niciun ban, pentru că toată suma a fost plătită către Banca Transilvania, în contul unui credit contractat în 2008.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Banii i-am lăsat pe toți la Banca Transilvania în contul datoriilor. N-am luat niciun leu de acolo", a declarat Goschy pentru Profit.ro.

Când a cumpărat cu 30 de milioane de euro, în 2008, complexul Amfiteatru, Panoramic, Belvedere din Olimp, Goschy a făcut un împrumut de peste 23 de milioane de euro la Banca Transilvania. Între timp, cele trei hoteluri s-au degradat, omul de afaceri n-a mai avut bani să investească în ele și a ajuns la concluzia că afacerea a fost cea mai neinspirată din viața lui. Goschy a rămas de atunci și cu un complex aproape nefuncțional, și cu banii dați, și cu credite, datorii și penalități la bancă.

Ca să-și acopere datoriile Goschy a scos la vânzare hotelul care i le-a provocat, și mai întâi a cerut pe el 60 de milioane, apoi a scăzut prețul la 30, dar când a constatat că nu-l poate da, a redus pretențiile la 23 de milioane de euro. Între timp a reușit să vândă alte hoteluri mai mici și mai puțin celebre, iar cu banii a mai acoperit din datorii. Ultima reușită este cedarea hotelului Sport din Cluj către SIF Moldova pentru 4,8 milioane de euro, tranzacție despre care profit.ro a scris în premieră aici.

Goschy spune că după ce vinde și complexul din Olimp, nu mai înstrăinează niciun hotel. Până atunci trebuie să mai achite la Banca Transilvania o parte din împrumut. "Mai am de plătit la bancă, din păcate", a recunoscut el.

Hotelul Sport are 136 de camere, un restaurant și o sală de conferințe și este clasificat la două stele. SIF Moldova își propune să investească în el 2 milioane de euro și să îi ridice gradul de confort la trei stele.

Lanțul Unita Turism, deținut de omul de afaceri, are în administrare 25 de hoteluri în toată țara, care cumuleaza peste 3.000 de camere. Unita Turism este unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din țară, alături de Phoenicia, deținut de Mohammad Murad și de Continental, controlat de Radu Enache.

SIF Moldova are participații la diverse societăți, printre care Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Aerostar Bacău, Biofarm sau Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
goschy
hotel
vanzare
sif moldova