Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov

Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

S-a încheiat termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare și execuție pentru construirea saniei de vară din Poiana Brașov, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu o lungime de 990 de metri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii de firme formată din RS Activ (Brașov – Ghimbav) – lider, împreună cu Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania) și Planimob CAD (Cluj – Florești). Firma germană, Josef Wiegand, este compania cu cea mai mare experiență din lume în construirea unor astfel de facilități, având proiecte inclusiv în România, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și intenționează să continue șirul de achiziții CITEȘTE ȘI OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și intenționează să continue șirul de achiziții

„Chiar dacă acum ne putem bucura de pârtiile din masivul Postăvarul, în paralel continuăm implementarea strategiei noastre de a transforma Poiana Brașov într-o stațiune pentru toate cele patru anotimpuri. Una dintre investițiile importante în realizarea acestei strategii este construirea saniei de vară, un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi atractivă și în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie. Săptămâna aceasta a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor și avem o ofertă, depusă de o asociere din care face parte cea mai importantă companie din acest domeniu, cu peste 300 de instalații de alpine-coaster, construite în 40 de țări. Chiar dacă mai există astfel de facilități de agrement în țară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat. Faptul că Wiegand dorește să se implice în acest proiect este o garanție a calității pe care o vom putea oferi”, a precizat primarul Allen Coliban.

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre.

Instalația va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre și 60 de sănii. Acestea vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze automat frânele magnetice. Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare.

Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm CITEȘTE ȘI Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm

Accesul pe tot traseul instalației va fi blocat de un sistem de protecție (gard sau similar).

Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de maxim 14 luni, dintre care cinci luni proiectare și nouă luni realizarea lucrărilor. Durata cât mai scurtă de execuție este și un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziție, atât pentru partea de proiectare, cât și pentru partea de execuție.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 17 milioane de lei (17.250.475 lei) fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanie
poiana brașov