Cele mai scumpe vacanțe cumpărate de români în 2015

Cele mai scumpe vacanțe cumpărate de români în 2015
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 1 sep 2015

Cele mai scumpe zece vacanțe vândute în acest an în agențiile de turism din România au costat 300.000 de euro și, fie că a fost vorba de cupluri care au plecat în luna de miere, fie de familii cu copii sau seniori trecuți de 60 de ani, majoritatea au ales destinații exotice, transport cu avionul la business class, cazare la hoteluri de lux și limuzine la scară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

10. Un cuplu de tineri proaspăt căsătoriți a ales să petreacă luna de miere în regiunea Toscana din Italia, bucurându-se de servicii personalizate, pentru care a plătit aproximativ 18.500 euro. Tariful a inclus biletele de avion și 9 nopți de cazare în vile pline de farmec, cu vizite la crame și degustări de vinuri, dar și vizite călare la mai multe domenii viticole (agenția Happy Tour). 

9. Pe locul 9 se clasează un circuit în America de Sud (Peru, Brazilia și Argentina), pentru care un cuplu a plătit 18.600 de euro. În preț au intrat 17 nopți de cazare la hoteluri de 4 stele, dar și zborurile la business class (agenția Eturia).

8. Pentru un alt cuplu de tineri căsătoriți serviciile turistice pentru o lună de miere de neuitat în Seychelles au costat 23.000 euro. În acești bani au intrat 10 nopți de cazare în complexul de lux Beachfront Pool Villa, având utn pavilion privat pentru masaj, verandă, saună și grădina cu acces direct la plajă (agenția Happy Tour).

7. O familie (doi adulți de 40-45 de ani și un copil) a plătit 23.100 de euro pentru o vacanță de 12 nopți, combinând Dubai cu Phuket (Thailanda). Cele cinci zile de vacanță în Dubai sunt completate de alte șapte în Phuket, cu cazarea la hotel Thai Pearls, într-un apartament suite floral, de 200 de metri pătrați. În prețul vacanței au fost incluse și transferuri private cu limuzina, transferuri cu yacht privat in Phuket și bilete de avion la clasa business. (agenția Perfect Tour)

6. O altă familie (40-42 de ani) a plătit aproape 27.800 de euro pentru un safari în Botswana și Zimbabwe. Pachetul include vacanța de două săptămâni și biletele de avion la clasa business. Cei doi turiști au ales cazare cu pensiune completă în cabane și tabere cu corturi de lux, două safari pe zi, vizită la cascada Victoria, croazieră pe râul Chobe și în Delta Okavango, transferuri cu mașină 4x4 special echipată pentru safari și zboruri locale cu avioane private mici (Perfect Tour).

5. Următorul loc în clasament este ocupat de un circuit în India, Sri Lanka și Maldive, pentru care două persoane au plătit în acest an 34.700 de euro. Pachetul include de 23 de nopți de cazare la hoteluri de patru și 5 stele și zboruri de linie cu toate taxele incluse (agenția Eturia).

4. O familie cu doi adulți abia trecuți de 30 de ani și trei copii de 2, 4 și 5 ani, însoțiți de bonă, a plătit 35.200 de euro pentru o vacanța în Dubai, la hotelul One & Onlyroyal Mirage - The Palace. În banii plătiți au intrat cazarea pe 14 noți, cu demipensiune și bilete de avion la clasa business. Turiștii au cerut un apartament cu minimum două dormitoare și au ales Beach Garden Villa Residence, o vilă cu gradină și piscină private, cu o suprafață totală de 300 de metri pătrați (dormitoarele au 70 de metri pătrați și 100 de metri pătrați). În plus, au beneficiat de tansfer privat aeroport hotel, dar și de limuzină cu șofer pe durata sejurului (agenția Perfect Tour).

3. Un cuplu de români a plătit în acest an 36.000 de euro pentru o vacanță în Mauritius. Aceștia au optat pentru zboruri la clasa business, 10 nopți de cazare la un hotel de 6 stele . Transferurile au fost incluse în tariful final (agenția Eximtur).

2. Un cuplu de seniori (62-68 de ani) a plătit 40.200 de euro pentru reînnoirea jurămintelor în Bali + Ubud (Indonezia). Pachetul a inclus 7 nopți de cazare la hoteluri de 5 stele plus, cu demipensiune, zbor la first class, transferuri cu limuzina și limuzină la scară pe tot parcursul sejurului, dar și tratamente wellness și spa (agenția Perfect Tour).

1. Cea mai scumpă vacanță vândută în acest an a fost o croazieră de 21 de nopți pe ruta Buenos Aires – Montevideo – Port Stanley – Ushuaia – Punta Arenas – Castro – Valparaiso și a costat aproximativ 42.500 de euro pentru două  persoane. Tariful a inclus zboruri la clasa business pe rutele București- Buenos Aires și Valparaiso – București, transferurile și masa în regim de pensiune completă pe vasul de croazieră Seabourn Quest, clasificat la 6 stele. Turiștii, care au optat pentru cazarea într-un apartament de lux pe vas, vor pleca în croazieră la sfârșitul lunii noiembrie. (agenția Eximtur).

Vacanțe scumpe și în țară

Pentru o vacanță de lux, nu trebuie neapărat să pleci peste granițe. Dacă turiștii vor să plătească neapărat mii de euro pentru o vacanță, pot găsi soluții și în țară. Doi români au plătit în acest an agenției Perfect Tour peste 9.000 de euro pentru un sejur de pescuit și vânătoare în Delta Dunării. În preț au intrat cele 7 nopți de cazare într-un apartament la un hotel de cinci stele, transfer dus/întors cu elicopterul, transferuri și pescuit pe canale cu șalupa privată, inclusiv echipaj specializat, dar și mașină 4x4 pentru vânătoare, inclusiv ghid local specializat.

Cele mai scumpe vacanțe - 70.000 euro în anii trecuți

De-a lungul timpului și, mai ales, înainte de declanșarea crizei, au fost turiști care au optat pentru vacanțe prelungite, cu servicii de top, zboruri la clasa business și excursii opționale incluse, al căror cost a depășit 10.000 de euro pe pachet. Agenția Eturia a avut turiști care au optat pentru o vacanță de 6 luni, care a inclus un circuit prin Asia, Australia și Noua Zeelandă și care s-a încheiat cu un sejur pe o insulă din zona Marii Bariere de Corali. "Având în vedere durata călătoriei, destinațiile și serviciile incluse, costul vacanței a depășit suma de 50.000 euro. În anul urmator, aceiași clienți au achiziționat o vacanță de o săptămână în Republica Dominicană cu 900 de euro de persoană", își amintește Sorin Stoica, directorul general al agenției de turism Eturia, specializată în vacanțe în destinații exotice.

În multe dintre agenții, segmentul rezervarilor de lux necesită personal specializat în acest domeniu, angajați care să fie informați, să fie atenți la detalii și să fie disponibili și în afara orelor de program, în caz de urgențe.

Una dintre cele mai scumpe vacanțe vândute în anii precedenți, după cum reiese din datele transmise de agenții, și de altfel cea mai scumpă vândută vreodată de Eximtur, a costat aproximativ 70.000 de euro. Pachetul - o vacanță în Dubai pentru două persoane, a inclus zborul cu avionul, la business class, cu Tarom, și 7 nopți de cazare la Atlantis The Palm, hotel clasificat la 6 stele, în cameră de tip Underwater Suite.

Și Perfect Tour vândut o vacanță care depășește 70.000 de euro, dar pachetul a fost pentru patru persoane. Patru romani, prieteni cu vârste între 48 și 62 de ani, au plecat în 2013 într-o croazieră de 101 de zile în jurul lumii, pentru care au plătit 72.000 de euro. Cei patru aventurieri romani au optat pentru o cabină din categoria “I3” (cabina interioară, fără vedere la mare, cu o suprafață de 14-17 metri pătrați – preț peste 32.000 euro) și, respectiv, pentru una superioară exterioară, din categoria “B1”, care are 18-22 metri pătrați și balcon, opțiune care permite savurarea unor priveliști unice (preț peste 40.000 euro). De-a lungul incredibilei vacanțe, vasul Costa Deliziosa, care a pornit din Savona (Italia) a navigat pe mai multe mări și oceane, alternând zilele de navigare și cele de relaxare, cu opriri în unele dintre cele mai exotice locuri din lume. Astfel, dupa circa sase zile de-a lungul coastelor Europei, nava a ajuns în Insula Grenada, Antilele Olandeze (Curacao) și Costa Rica (Puerto Limon). După aproape o lună a ajuns în Mexic (Cabo San Lucas), Los Angeles (SUA), San Francisco (SUA) și Hawaii (Honolulu, SUA), pentru ca 20 de zile mai târziu, turiștii să poată debarca în Fiji (Suva) și Noua Zeelandă (Auckland).

La sfârșitul celei de-a doua luni la bordul navei-amiral a flotei companiei Costa Crociere, românii au pus piciorul în Australia (Sydney, Melbourne și Perth), după care vasul s-a îndreptat spre apele limpezi și plajele paradisiace din Phuket (Thailanda), via Singapore și Malaezia. A urmat Sri Lanka (Colombo) și India (Cochin, Goa, Bombay), iar apoi vaporul a ajuns în Dubai. După două zile de shopping, croaziera a continuat pe Marea Arabiei, prin Golful Aden și Marea Roșie. Astfel, câteva zile mai târziu, turiștii s-au putut plimba prin Sharm el Sheik (Egipt), iar ziua următoare au trecut prin Canalul Suez în Marea Mediterană, iar înconjurul lumii pe apă s-a încheiat cu debarcarea la Savona. 

De-a lungul întregii călătorii, turiștii români și-au ales și 15 excursii opționale la țărm. Printre altele, au mers să admire celebrele plaje din Beverly Hills, orașul Singapore sau Templul din Memphis, dar au optat și pentru un safari 4x4 pe dunele de nisip din Dubai.

O altă vacanță exotică a fost vândută tot de Perfect Tour, dar în 2012, când un roman a plecat la Polul Nord la bordul celui mai puternic spărgător de gheață din lume „50 Years of Victory”. Românul a putut experimenta, astfel, 14 zile de aventură prin Helsinki, Murmansk, Marea Barents, Polul Nord, Oceanul Arctic și insulele și arhipelagurile rusești. Pachetul a costat 22.790 dolari și a inclus și câte o noapte de cazare în Helsinki (înainte și după expediție), transferurile între hotel și aeroport, cazarea la bordul spărgătorului de gheață, pensiune completă, expedițiile pe țărm, excursiile cu elicopterul, ghizi specializați, echipament special și un DVD cu fotografiile din timpul aventurii.

NOTĂ: Când vine vorba de clienții lor, în general, agențiile de turism sunt destul de necomunicative, și sunt de-a dreptul secretoase când li se cere informații despre turiștii de lux, a căror primă cerință este discreția. Topul profit.ro a fost realizat pe baza unor interviuri cu agențiile de turism din România care au în portofoliu și vacanțe scumpe. Au fost luate în calcul doar vacanțele pe familie, nu și cele transmise de agenții în care apar 4 sau mai mulți adulți.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante scumpe
lux
turism