Companiile străine amână sau anulează evenimentele programate la Paris, în urma atacurilor de vineri

Companiile străine amână sau anulează evenimentele programate la Paris, în urma atacurilor de vineri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 nov 2015

Companiile străine își amână sau anulează evenimentele programate să se desfășoare la Paris, ca urmare a atentatelor de la finele săptămânii trecute, semn că autoritățile franceze întâmpină dificultăți în a convinge oamenii de afaceri și turiștii că sunt capabile să asigure siguranța pe străzile uneia dintre cele mai vizitate capitale din lume, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca olandeză ABN Amro, alături de producătorul japonez de electronice Sharp și firma americană Airbnb, operatorul unui portal ce oferă servicii de cazare turiștilor din 190 de țări, sunt printre companiile care și-au scurtat sau anulat evenimentele planificate la Paris în aceste săptămâni.

De asemenea, mai multe companii și-au sfătuit angajații să evite deplasările la Paris, după atentatele teroriste de vineri, soldate cu moartea a 132 de persoane și rănirea altor 352.

Spre deosebire de asaltul din ianuarie asupra redacției publicației franceze Charlie Hebdo, care a vizat în principal jurnaliștii săptămânalului satiric, atacurile de la sfârșitul săptămânii trecute nu au avut o țintă precisă, printre victime aflându-se atât cetățeni francezi, cât și turiști.

Acțiunile companiilor hoteliere și de transport au scăzut luni, în prima zi de tranzacționare după atacurile de la Paris, pe fondul îngrijorărilor privind reducerea numărului de turiști din Franța.

“În ceea ce privește ajustarea numărului de evenimente corporate organizate la Paris, părerea mea este că imperativul creșterii afacerilor va determina o reluare a vizitelor de lucru în Franța în cel mult șase luni. Sfaturile împotriva călătoriilor spre Franța reprezintă, probabil, o reacție emoțională“, a spus Charlie Burbridge, șeful departamentului de risc la firma britanică de consultanță în securitate G4S.

Companiile nu sunt singurele care își sfătuiesc angajații să stea departe de Paris în această perioadă. Guvernele din Marea Britania și Canada recomandă multă prudență celor care călătoresc în Franța, iar autoritățile din Australia și-au sfătuit cetățenii să renunțe la eventualele vizite în Paris și orașele înconjurătoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
atentate
companii
evenimente
vizite
anulare