Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare

Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare
scris 7 apr 2020

Pandemia de coronavirus a întrerupt, doar în București, mai mult de cinci tranzacții importante cu hoteluri, care ajunseseră în faza negocierilor finale, iar cumpărătorii erau și oameni de afaceri români, dar și străini, a declarat pentru Profit.ro Alexandru Sorin Ionescu, fondatorul firmei de consultanță hotelieră Fivestar Hospitality, care administrează și site-ul hotelsforsale.ro. El crede că, în urma crizei, hotelurile aflate în negocieri se vor ieftini.

Pandemia de coronavirus nu a surprins neplăcut doar populația, ci și actorii economici implicați în diverse tranzacții, care fără o perspectivă clară a ceea ce urmează să se întâmple au suspendat demersurile. "Criza declanșată de pandemia de coronavirus a întrerupt, doar în București, cel puțin cinci tranzacții importante cu hoteluri care urmau să fie cumpărate de investitori străini și români. Criza a venit în momentul în care se stabiliseră termenii comerciali cheie ai acestor tranzacții și urma să se desfășoare pașii de due diligence pentru finalizarea tranzac'iilor", a afirmat Sorin Ionescu.

Mohammad Murad: \ CITEȘTE ȘI Mohammad Murad: "Coronavirusul a închis hoteluri și restaurante din țară, iar dacă Guvernul nu amână trei luni plata taxelor și impozitelor, vor falimenta 30% dintre afacerile din turism"

El se așteaptă ca o parte dintre aceste tranzacții să fie anulate definitiv, iar celelalte să fie renegociate, pentru că în urma acestei crize se va modifica costul de finanțare atât din punct de vedere al banilor împrumutați de la bănci, cât și din punct de vedere al capitalului propriu.

"Capitalul propriu va deveni cu minimum două puncte procentuale mai scump. Impactul creșterii costului capitalului propriu și al eventualelor creșteri ale dobânzilor de finanțare la bancă va diminua valoarea hotelurilor aflate în proces de vânzare. Nu știm cu cât se vor ieftini hotelurile, pentru că nu știm cum vor reacționa băncile, care acum s-au oprit din finanțarea tranzacțiilor și a proiectelor în dezvoltare și așteaptă să vadă când ieșim din criză și să-și facă calculele", a mai spus consultantul hotelier.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
tranzactii
criza