Covid-19 i-a transformat pe turiștii de litoral în vânători de oferte last minute și ultra last minute. "Este ca în epoca de glorie a site-urilor de cupoane."

Covid-19 i-a transformat pe turiștii de litoral în vânători de oferte last minute și ultra last minute. "Este ca în epoca de glorie a site-urilor de cupoane."
scris 19 iul 2020

Pandemia de Covid-19 și restricțiile, dar mai ales lipsa de predictibilitate în ceea ce privește măsurile impuse de autorități, au schimbat comportamentul turiștilor români care merg pe litoral și i-a transformat în vânători de oferte speciale, care își rezervă vacanțele în ultimul moment, spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi CITEȘTE ȘI Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi

"Turistul român de litoral s-a transformat într-un turism de last minute, rezervând vacanța cu doar 1-2 zile înainte de plecare, sau de ultra last minute, adică rezervă chiar în ziua în care pleacă", arată Răducan.

El estimează că turiștii last minute și ultra last minute reprezintă acum peste 60% din totalul celor care merg în stațiunile românești de litoral, față de 20%, anul trecut.

"Nu doar că nu mai rezervă vacanțele cu săptămâni sau chiar luni înainte față de anii trecuți, dar au devenit vânători de oferte, ca în epoca de glorie a site-urilor de cupoane. Turiștii caută reduceri de 20-30% sau chiar și de 40%", a explicat oficialul FPTR.

Verificări la cluburi și terase de pe litoral. Aglomerare în zona de intrare, mai multe rezervări peste numărul optim, personalul și angajații nu purtau mască în mod corect CITEȘTE ȘI Verificări la cluburi și terase de pe litoral. Aglomerare în zona de intrare, mai multe rezervări peste numărul optim, personalul și angajații nu purtau mască în mod corect

Potrivit datelor federației, în această perioadă, litoralul este ocupat în proporție de 40-50%, pentru ca în weekend să ajungă la 70-80%. Anul trecut, gradul de ocupare pe litoral în timpul săptămânii era undeva la 60-79%.

"Cei mai mulți dintre turiști respectă măsurile de protecție, în special tinerii, însă cei de vâsta a doua nu respectă chiar toți - unii uită să-și pună măștile, însă atunci când le atragi atenția, se repliază. Și la angajați e la fel, de exemplu picolii, care sunt foarte tineri, au deja în reflex să își pună măștile. Cameristele mai în vârstă, în schimb, mai uită, uneori", a mai spus Dragoș Răducan.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
turisti
covid