Creștere inegală a numărului de nopți rezervate de turiști prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor

Creștere inegală a numărului de nopți rezervate de turiști prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Numărul nopților petrecute de turiști în 2022 în spații de cazare închiriate pe termen scurt în Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, a crescut cu aproximativ 7%, de la 512 milioane în 2019 la 547 milioane, dar această creștere totală maschează rezultate divergente la nivel regional, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele din 2019 sunt folosite drept criteriu de comparație pentru a stabili o valoare de referință înaintea pandemiei, scrie Agerpres

Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul CITEȘTE ȘI Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul

În 2022, zonele rurale din țări ca Polonia, Franța sau Suedia au raportat rate ridicate de creștere, în timp ce destinațiile "city break", cum ar fi Berlin, Praga sau Viena încă sunt sub nivel din 2019.

Ratele de creștere în regiunile UE (la nivelul (NUTS 2) de importanță turistică cel puțin moderată (regiuni cu cel puțin un milion de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt în 2022) a variat de la minus 52% în Praga și plus 93% în Franche-Comté. Din cele zece regiuni cu cea mai ridicată rată de creștere, nouă sunt regiuni rurale din Franța, altele sunt din Polonia, Germania și Suedia.

Pe de altă parte, printre regiunile cu cele mai semnificative pierderi comparativ cu 2019 sunt Praga (minus 52%), Berlin (minus 39%), Budapesta (minus 34%) și Viena (minus 25%).

Ca valori absolute, din principalele 20 cele mai populare regiuni din Europa, șase sunt în Spania și Franța, cinci în Italia, două în Portugalia și una în Croația. Exceptând regiunile urbane, cum ar fi Paris și Madrid, aceste regiuni sunt în zone costiere, la Marea Mediterană sau Oceanul Atlantic.

De asemenea, datele Eurostat arată că, în primul trimestru din 2023, înnoptările turiștilor la nivelul UE au depășit precedentele niveluri ridicate (2020 pentru ianuarie și februarie, 2022 pentru martie) în toate cele trei luni.

În primele trei luni din acest an, 83,9 milioane de nopți au fost petrecute de turiști în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, față de 67,3 milioane în primul trimestru din 2022, majoritatea în Franța (22 milioane), Spania (18,2 milioane) și Italia (9,7 milioane). 

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
airbnb
booking
expedia group