După mai bine de doi ani, Hidroelectrica va permite din nou accesul turiștilor la ”Statuia lui Prometeu” de la Vidraru

După mai bine de doi ani, Hidroelectrica va permite din nou accesul turiștilor la ”Statuia lui Prometeu” de la Vidraru

Statuia lui Prometeu, Vidraru, sursa foto Fotokon, Dreamstime.com

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 18 feb 2018

Turiștii vor avea acces din nou la „Monumentul Electricității”, cunoscut și drept „Omul de Fier” sau „Statuia lui Prometeu”, amplasat în zona Barajului Vidraru, pe muntele Pleașa. Accesul la monument a fost interzis de mai bine de doi ani, din cauza riscului de accidente, dar recent Hidroelectrica, care este proprietarul barajului, a informat ministerul de resort că va redeschide monumentul pentru vizitatori din această primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Monumentul a fost realizat de sculptorul Constantin Popovici în anul 1965 și îl înfățișează pe Prometeu cu fulgerul în mâini, ca simbol al electricității.

Din septembrie 2015, însă, Hidroelectrica a hotărât, în urma unei decizii a administratorului său judiciar, să nu mai permită accesul turiștilor pe scările care duc spre platforma ansamblului monumental. Argumentul a fost că Hidroelectrica nu putea asigura paza și protecția turiștilor într-o zonă cu risc major de accidentare.

Primăria Constanța apelează la locuitori pentru a lua Cazinoul. Profit.ro a anunțat anterior blocajul total la cazinoul restaurat doar de Ceaușescu. CNI: vidul legislativ permite prea multe contestații CITEȘTE ȘI Primăria Constanța apelează la locuitori pentru a lua Cazinoul. Profit.ro a anunțat anterior blocajul total la cazinoul restaurat doar de Ceaușescu. CNI: vidul legislativ permite prea multe contestații

La începutul acestui an, Hidroelectrica a informat însă ministerul de resort că efectuat o serie de lucrări pentru îmbunătățirea siguranței vizitatorilor, prin refacerea balustradelor, gardurilor de protecție și montarea unor semnalizatoare de atenție, astfel încât turiștii vor putea vizita din nou statuia lui Prometeu începând cu 15 aprilie anul acesta.

După mai bine de doi ani, Hidroelectrica va permite din nou accesul turiștilor la ”Statuia lui Prometeu” de la Vidraru

Lacul de acumulare și barajul Vidraru au fost finalizate tot în 1965, la data respectivă barajul fiind pe locul al optulea în Europa și al douăzecilea în lume ca înălțime. La Vidraru turiștii pot practica bunjee jumping, iar pe malul lacului există și locuri potrivite pentru camping.

Realizatorii celebrei emisiuni Top Gear au inclus Barajul Vidraru pe lista destinațiilor turistice pe care le-au filmat în România.   

viewscnt
Afla mai multe despre
vidraru
prometeu
baraj
statuia
acces
turisti
hidroelectrica