Eșec în amânarea începerii anului școlar

Eșec în amânarea începerii anului școlar
scris 8 aug 2019

Conducerea Ministerului Educației, reprezentanții părinților și reprezentanți ai patronatelor din turism nu au ajuns la o soluție de amânare a începutului de an școlar cu o săptămână, respectiv 16 septembrie în loc de 9 septembrie, reprezentanții ministerului anunțând în această seară că noul an școlar va începe tot pe 9 septembrie.

Anterior, Ecaterina Andronescu, la acel moment ministru al Educației, a declarat pentru Profit.ro că există solicitări din partea mediului de afaceri pentru amânarea cu o săptămână a începerii cursurilor noului an școlar și că va discuta în acest sens, în condițiile în care exista și o solicitare în acest sens din partea premierului Viorica Dăncilă. Ulterior, însă, ea a fost demisă de Dăncilă.

GALERIE FOTO Plajă fără hoteluri la malul mării a început să atragă turiști la 30 de ani de când constănțenii veneau în zonele \ CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Plajă fără hoteluri la malul mării a început să atragă turiști la 30 de ani de când constănțenii veneau în zonele "Trei papuci" și "Tataia"

"În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educației Naționale, de a stabili data începerii noului an școlar prin consultarea tuturor părților implicate, ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul școlar 2019 - 2020 să fie luni, 9 septembrie. Decizia a fost luată ca urmare a discuțiilor purtate între reprezentanții Ministerului Educației Naționale și partenerii săi de dialog social", a transmis în această seară ministerul.

Astfel, semestrul I va începe pe 9 septembrie și se va încheia pe 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va începe pe data de 13 ianuarie și se va încheia pe 12 iunie 2020, cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

Vacanțele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:
* vacanța de iarnă - 21 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020;
* vacanța de primăvară - 4 aprilie - 21 aprilie 2020;
* vacanța de vară - 13 iunie - data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului școlar 2020 - 2021.

Clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 26 octombrie - 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 5 iunie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
tuism
an
scolar
amanare
inceput