EXCLUSIV Planurile pentru România ale Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa

EXCLUSIV Planurile pentru România ale Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 2 feb 2023

Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa, după grupul francez Accor, își propune să ajungă în România la 5 unități afiliate în acest an. Planurile inițiale erau de a avea în portofoliu 3-5 unități afiliate până la finalul anului 2022, iar în 2023 să dubleze acest număr, după cum declara Iulian Sava, manager de dezvoltare pentru România, Bulgaria și Republica Moldova al grupului, în primăvara anului trecut la PROFIT NEWS TV. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Ne propunem să semnăm contracte de afiliere cu 5 proprietăți până la finalul anului. Suntem în discuții cu proprietare de hoteluri din sudul României, București, Brașov, Cluj, în general din orașe mai mari”, a declarat acum Iulian Sava pentru Profit.ro.

EXCLUSIV Planurile pentru România ale Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa

El adaugă că procesul de a găsi proprietăți pretabile afilierii unui lanț este destul de dificil și depinde de mai mulți factori, de aceea planul inițial a fost modificat.

„Depinde în primul rând foarte mult de tipul de proprietar. Unii văd afilierea doar din perspectiva unui cost, adică este un cost, nu o investiție. Alții au hoteluri care nu se pretează în a fi afiliate la un lanț, dar care își doresc. E și concurența, care e normală, pentru că, cu cât sunt mai multe branduri, toată lumea are de câștigat, și investitorii, și clienții finali, și angajații”, explică acesta.

FOTO Hotelul Athénée Palace trece sub brandul InterContinental, care a coborât de pe clădirea-simbol a Capitalei. Copos renunță la Hilton după aproape trei decenii CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Athénée Palace trece sub brandul InterContinental, care a coborât de pe clădirea-simbol a Capitalei. Copos renunță la Hilton după aproape trei decenii

Louvre Hotels Group, parte a gigantului chinez Jin Jiang Holding, operează și deține 1.652 de hoteluri, clasificate de la 1 la 5 stele, care funcționează sub 11 branduri în 60 de țări la nivel mondial. În Europa, grupul deține și operează 1.161 de unități.

Portofoliul grupului cuprinde branduri precum Royal Tulip, Tempting Places, Hôtels & Préférence, Golden Tulip, Sarovar, Campanile, Tulip Residences, Tulip Inn și Kyriad. Dintre acestea, grupul va aduce o parte și în România.

În prezent, grupul operează în România doar două hoteluri, sub brandul Golden Tulip (4 stele), în Cluj-Napoca și Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulian sava
louvre hotels group
golden tulip