Fără spațiul interior, restaurantele au vânzări cu 75% mai mici. Din 35.000 de restaurante la nivel național, 5.000 nu vor mai fi redeschise din cauza efectelor pandemiei!

Fără spațiul interior, restaurantele au vânzări cu 75% mai mici. Din 35.000 de restaurante la nivel național, 5.000 nu vor mai fi redeschise din cauza efectelor pandemiei!
scris 30 iun 2020

Pentru că încă nu au fost deschise și interioarele, precum și din cauza restricțiilor, restaurantele din România au în această perioadă vânzări cu 75% mai mici decât aveau în iunie anul trecut, spune pentru Profit.ro Daniel Mischie, președintele HORA - Asociația restaurantelor din România.

În plus, potrivit acestuia, din cele 35.000 de restaurante la nivel național, 5.000 nu vor mai fi redeschise din cauza efectelor pandemiei de coronavirus.

FOTO Restaurante deschise, restaurante încă închise în București (II) CITEȘTE ȘI FOTO Restaurante deschise, restaurante încă închise în București (II)

"Numărul celor care nu se vor mai putea redeschide crește în fiecare zi în care se păstrează restricțiile și nu se elimină interdicția privind interioarele", afirmă președintele HORA.

El spune că vânzările restaurantelor în această perioadă au ajuns să fie cu 75% mai mici decât în luna iunie a anului trecut, fiind afectate de restricțiile impuse de Guvern.

Potrivit unui studiu al HORA, impactul HoReCa în PIB, direct și indirect, depășește 5%.

Guvernul a decis să amâne noul val de relaxare, programat inițial pentru 1 iulie, când restaruantele ar fi urmat să poată deschide măcar o parte din spațiul interior, pe lângă terasă, după ce a constatat o creștere a numărului de noi infectări, precum și faptul că în special pe litoral și la munte nu este respectată aproape nicio măsură de protecție.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
probleme
restrictii