Fiscul britanic a cerut Airbnb UK plata unor impozite suplimentare de 1,8 milioane de lire sterline în 2019

Fiscul britanic a cerut Airbnb UK plata unor impozite suplimentare de 1,8 milioane de lire sterline în 2019
scris 30 sep 2020

Autoritățile britanice au cerut Airbnb UK plata unor impozite suplimentare în valoare de 1,8 milioane de lire sterline (2,3 milioane dolari) în 2019, în urma unei investigații, transmite Reuters.

Divizia britanică a companiei din San Francisco, care a plătit și un impozit corporativ anual de peste 1 milion de lire în Marea Britanie pentru anul trecut, a anunțat că a plătit impozitul suplimentar în urma unei solicitări din partea autorităților fiscale din această țară, Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Pentru că a pierdut 25 mil. lei cât au fost restaurantele închise, Ștefan Mandachi intră pe noi linii de business - francize în domeniile imobiliar și al dezinfectanților CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Pentru că a pierdut 25 mil. lei cât au fost restaurantele închise, Ștefan Mandachi intră pe noi linii de business - francize în domeniile imobiliar și al dezinfectanților

”În 2019, compania a primit o evaluare revizuită din partea HMRC, care a avut ca rezultat un impozit de 1,8 milioane de lire”, a afirmat Airbnb UK în datele sale financiare analizate de Reuters, după doi ani de colaborare cu HMRC în legătură cu raportările sale fiscale.

Situația fiscală a companiei americane a atras o atenție sporită la nivel mondial, după ce a devenit un nume de marcă a economiei digitale, cu o afacere care a perturbat industria hotelienă prin punerea în legătură a călătorilor cu proprietarii de camere sau de imobile întregi care le oferă spre închiriere pe termen scurt.

În afară de impozitul suplimentar impus anul trecut, datele arată că Airbnb UK a plătit un impozit pe profit de 1,1 milioane de lire în anul încheiat pe 31 decembrie 2019, comparativ cu 146.000 de lire în 2018. Profitul a crescut însă la rândul său, de la 455.000 de lire la 5,6 milioane de lire.

Airbnb este presată la nivel mondial de guverne și de autorități de reglementare să se asigure că utilizatorii platformei sale, persoane private care își oferă locuințele spre închiriere pe termen scurt, plătesc corect taxele datorate.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb uk
impozite