FOTO O nouă pârtie de schi în România

FOTO O nouă pârtie de schi în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Pârtia de schi de la Luna Șes, prima din județul Satu Mare, a fost deschisă după ce s-a reușit omologarea acesteia, a anunțat Consiliul Județean (CJ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Cu zăpadă proaspătă și condiții meteorologice perfecte, suntem încântați să anunțăm că deschidem oficial pârtia de schi Luna Șes din județul Satu Mare. Pârtia de schi este gata să-i primească pe iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se bucura de experiența primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină. Pârtia de la Luna Șes va fi deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic între orele 09:00 -16:00”, precizează sursa citată.

Rata de refuz a vizelor solicitate de români pentru SUA - cel mai scăzut nivel din istorie. Când vom scăpa de vize CITEȘTE ȘI Rata de refuz a vizelor solicitate de români pentru SUA - cel mai scăzut nivel din istorie. Când vom scăpa de vize

Potrivit președintelui Pataki Csaba, după investiții constante derulate de-a lungul anilor în infrastructura domeniului schiabil, pârtia de schi Luna Șes a fost omologată și este pregătită să rivalizeze cu pârtii renumite din țară, scrie Agerpres.

„Ne aflăm la momentul în care am început numărătoarea inversă. Ne despart doar câteva ore până la deschiderea pârtiei de la Luna Șes, o investiție mult așteptată de către toți sătmărenii și nu numai. După decenii de încercări am reușit ca în ultimii ani să ne adunăm toate resursele și să ducem la bun sfârșit această investiție care reprezintă un pas extrem de important în dezvoltarea turismului din județul Satu Mare, dar și în dezvoltarea întregii zone a Țării Oașului, prin crearea unui întreg lanț de servicii adiacente acestui domeniu schiabil”, a afirmat Pataki Csaba.

FOTO O nouă pârtie de schi în România

Stațiunea de Schi Luna Șes este situată pe pantele vestice ale Munților Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) și pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș, în una dintre cele mai pitorești zone ale României – „Țara Oașului”. Pârtia este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roșu) și este destinată schiorilor cu competențe medii și avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lățimea are aproximativ 50 de metri și se întinde pe o suprafață de 9,5 hectare.

Pârtia beneficiază de un telescaun modern având o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iluminare nocturnă și un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale.

FOTO O nouă pârtie de schi în România

Proiectul a cuprins investiții în modernizarea drumului de acces spre baza pârtiei, alimentarea cu energie electrică și apă potabilă a zonei turistice, realizarea lacului de acumulare, a rezervorului de apă și a stației de tratare a apei. De asemenea, au fost instalate grupuri sanitare, a fost achiziționată o mașină de bătut zăpada și au fost construite un punct de prim ajutor și o bază Salvamont.

Finanțarea lucrărilor, în valoare totală de 71.678.934 lei, a fost asigurată din bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Național de Dezvoltare Locală, precum și din bugetul Județului Satu Mare și bugetul orașului Negrești-Oaș. Întreaga investiție este administrată de Consiliul Local Negrești-Oaș.

FOTO O nouă pârtie de schi în România

viewscnt
Afla mai multe despre
schi
partie
satu mare