General Manager Radisson Blu Hotel Bucharest: Ne vom instala panouri fotovoltaice. Avem dificultăți în a recruta personal, perioadele de training durează tot mai mult

General Manager Radisson Blu Hotel Bucharest: Ne vom instala panouri fotovoltaice. Avem dificultăți în a recruta personal, perioadele de training durează tot mai mult
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 26 ian 2023

Sonja Dive-Dahl, General Manager al complexului Radisson Blu & Park Inn by Radisson Hotel & Residence Bucharest, spune pentru Profit.ro că inflația și creșterea costurilor cu utilitățile din ultima perioadă, de peste 200%, au avut un impact semnificativ asupra operațiunilor hotelului. Pentru a reduce impactul scumpirilor din ultimul an, compania Nemo Investment Vehicle, care operează complexul, a alocat investiții semnificative în soluții tehnologice, eficiente din punct de vedere energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Investițiile în această direcție au depășit, recent, 2 milioane de euro. Am instalat echipamente de refrigerare noi, mai eficiente și cu un consum mai mic de energie, am modernizat sistemul de încălzire prin instalarea de cazane și pompe de distribuție eficiente și am optimizat sistemul de control al temperaturii în camerele și spațiile publice din interiorul complexului hotelier”, spune Sonja Dive-Dahl, adăugând că se vor face investiții constante în soluții care să sporească eficiența energetică a complexului și să reducă cât de mult posibil emisiile de carbon și impactul asupra mediului.

FOTO Accor a lansat brandul Handwritten Collection, cu planul de a deschide unități inclusiv în România CITEȘTE ȘI FOTO Accor a lansat brandul Handwritten Collection, cu planul de a deschide unități inclusiv în România

„Din ianuarie 2022 suntem primul hotel din România care folosește energie electrică provenită 100% din surse regenerabile și am făcut demersuri pentru realizarea un studiu de fezabilitate în vederea instalării de  panouri solare, deci astfel de investiții fac parte din planurile noastre de viitor”, precizează aceasta.

În 2023, Sonja Dive-Dahl estimează că vor depăși rezultatele din 2019, an în care hotelul a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri și cea mai mare profitabilitate din istoria sa.

„Nu știm ce ne va rezerva viitorul, experiența ultimilor ani ne-a arătat cât de rapid planurile se pot schimba într-un mod cu totul neașteptat. Ce știm însă este că suntem pregătiți să ne adaptăm și să facem față provocărilor, fie că este vorba despre inflația în creștere și instabilitatea geopolitică, cu impact uriaș asupra mediului de business, fie că este vorba despre deficitul de personal calificat”, adaugă ea.

Schemă de 7,4 milioane lei în 2023 pentru participarea firmelor la târgurile de turism din străinătate. Condițiile pentru obținerea ajutorului CITEȘTE ȘI Schemă de 7,4 milioane lei în 2023 pentru participarea firmelor la târgurile de turism din străinătate. Condițiile pentru obținerea ajutorului

Echipa Radisson Blu Bucharest este, în prezent, alcătuită din peste 350 de angajați, dintre care 25% sunt din străinătate. 

„Deficitul de forță de muncă calificată este problemă care, în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai serioasă și mai dificil de gestionat. Ne confruntăm cu dificultăți în a recruta personal, în special personal calificat, iar perioadele de training pentru integrarea noilor angajați durează din ce în ce mai mult”, mai spune aceasta.

În urmă cu doi ani complexul Radisson Blu & Park Inn by Radisson Hotel & Residence Bucharest a început un proces de renovare și extindere, investiția totală ridicându-se la peste 24 de milioane de euro. Procesul continuă și pe parcursul anului 2023, iar la final întreg complexul va avea un total de 858 de camere.

„Investiția este alocată pentru renovarea a două clădiri, zona de recepție a hotelului, barul și terasa exterioară. În primă fază, am renovat zona de lobby, recepție și bar, aproximativ 1.000 mp, precum și grădina interioară cu piscină, etapă finalizată în iunie 2021. Etapa a doua a lucrărilor vizează extinderea Radisson Blu prin adăugarea a 200 de camere noi, cu un concept nou.

Lucrările din prezent presupun reamenajarea camerelor existente din cadrul Radisson Blu și renovarea completă a două clădiri cu aproape 200 de camere care vor fi incluse sub brandul Radisson Blu”, precizează Sonja Dive-Dahl.

viewscnt
Afla mai multe despre
radisson blu hotel bucharest
sonja dive-dahl