Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia. Actul de cumpărare, semnat. Povestea vânzării

Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia. Actul de cumpărare, semnat. Povestea vânzării
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Autoritățile publice din Sinaia au cumpărat, la licitație, vechea telecabină construită în anul 1970, care are două tronsoane și urcă la Cota 2000, în Masivul Bucegi, având o capacitate de transport de 350 de persoane pe oră. Conform oficialilor Primăriei, instalația a costat două milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„A fost semnat de către reprezentanții Societății de Transport Public Sinaia, actul de cumpărare prin licitație publică a Telecabinei din oraș. Odată cu preluarea Telecabinei Sinaia și a instalațiilor de transport pe cablu care o deserveau, domeniul schiabil sinăian devine incontestabil, prin numărul de instalații și pârtii, cel mai mare domeniu al sporturilor de iarnă din România și singurul de altitudine”, au transmis oficialii Primăriei Sinaia.

Conform acestora, instalația de transport pe cablu care are două tronsoane și o lungime de peste doi kilometri a costat două milioane de euro, arată News.ro.

Proprietarul lanțului de restaurante La Mama: Legea bacșișului - un experiment și o prostie. Nu văd niciun avantaj. Statul – cel mai mare dușman al industriei CITEȘTE ȘI Proprietarul lanțului de restaurante La Mama: Legea bacșișului - un experiment și o prostie. Nu văd niciun avantaj. Statul – cel mai mare dușman al industriei

Telecabina care urcă din Sinaia spre Cota 1400 a fost construită în 1970 și are o capacitate de transport de 350 persoane pe oră, lungimea traseului fiind de 2.328 metri. Cel de-al doilea traseu pleacă de la Cota 1400 și ajunge la Cota 2000, având o lungime de 1.945 metri.
Prin achiziționarea unui skipass, care în acest sezon costă 230 de lei, schiorii vor avea la dispoziție 12 instalații de transport pe cablu, respectiv două telecabine, două telegondole, patru telescaune, două teleschiuri și o bandă.

Rezultatul major al acestei investiții este că va exista o cartelă unică pentru transportul pe cablu.

În primăvara lui 2022, Profit.ro a anunțat că active ale companiei Teleferic Prahova, controlată indirect de fondatorul și proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, intrată în insolvență în 2016, au fost scoase la vânzare prin licitație, constând în instalații de transport pe cablu, clădiri, construcții, amenajări și terenurile ce compun activul "Teleferic Sinaia".

Mediafax Group, cu Ziarul Financiar, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

Prețul de pornire a fost de 3,3 milioane euro.

Instalațiile vizate de această tranzacție sunt telecabinele care leagă centrul stațiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1.400, cealaltă de la 1.400 la Cota 2.000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1.400 la 2.000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia și mai multe clădiri.

Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia. Actul de cumpărare, semnat. Povestea vânzării

viewscnt
Afla mai multe despre
teleferic prahova
adrian sarbu
bursa
aero