Interesul turiștilor bulgari pentru destinațiile din România este în creștere, dar Sinaia sau Brașov pierd

Interesul turiștilor bulgari pentru destinațiile din România este în creștere, dar Sinaia sau Brașov pierd
scris 6 mai 2019

Interesul bulgarilor pentru destinații turistice din România este în creștere, susțin agențiile de turism din Ruse, potrivit Novinite. Totodată, interesul bulgarilor pentru destinațiile clasice ca Sinaia sau Brașov scade însă în favoarea unor locuri mai puțin cunoscute.

Ruse are avantajul de a fi la doar circa 70 kilometri de București, dar numărul de turiști care aleg să viziteze România este în creștere și în alte părți ale Bulgariei.

Doar în vacanța de Paște recent încheiată, agențiile de turism din Ruse au organizat excursii în România pentru sute de bulgari.

Ministerul Sănătății vrea să cumpere vaccin gripal în valoare de aproape 73 milioane euro CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății vrea să cumpere vaccin gripal în valoare de aproape 73 milioane euro

„Unul dintre lucrurile care mă motivează să aleg România este faptul acolo sunt multe locuri care au legătură cu istoria Bulgariei, cum ar fi locul unde s-a stabilit Asparuh, în Tulcea”, a declarat un turist, Bojin Angelov, citate de Novinite.

"Redescoperim România, bulgarilor le place să meargă la București, Patriarhia Română păstrează moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov (cunoscut și ca Sfântul Dimitrie cel Nou, originar din satul bulgar Basarabovo -n.red.)", spune Lili Gancheva de la asociația Euroregion Danubius.

De cealaltă parte,  cum a relatat Profit.ro, faptul că legislația bulgară este mult mai prietenoasă cu investitorii le-a permis acestora să facă o tradiție din hotelurile all inclusive cu care au atras în acest an, de Paște/1 Mai, câteva mii de români care vor să aibă totul inclus la hotel, potrivit lui Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti bulgari
turism romania
bulgaria