Legea privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, promulgată de Klaus Iohannis

Legea privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, promulgată de Klaus Iohannis
scris 28 dec 2017

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2017 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Guvernul a adoptat în august această ordonanță, arătând că agențiile de turism care își desfășoară activitățile pe teritoriul național și comercializează către consumatori persoane fizice pachete de servicii turistice sau componente ale acestora au obligația să asigure furnizarea serviciilor turistice sau rambursarea tuturor plăților efectuate de către sau pe seama turiștilor, în măsura în care respectivele servicii contractate nu sunt furnizate ca urmare a faptului că agenția de turism se află în dificultate financiară, definită potrivit legii.

Peste 78.000 de români au petrecut Crăciunul în țară, alții au plecat spre stațiuni exotice. Cât au cheltuit CITEȘTE ȘI Peste 78.000 de români au petrecut Crăciunul în țară, alții au plecat spre stațiuni exotice. Cât au cheltuit

Executivul mai arăta că, în cazul în care în contractul privind comercializarea pachetului de servicii turistice este inclus transportul de pasageri, agenția de turism asigură și garanții pentru repatrierea turiștilor, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
pachete turistice
klaus iohannis