Litoralul este pregătit să primească turiști, ”cu lucruri bune, foarte bune și mai puțin bune”, susține ministrul Economiei și Turismului

Litoralul este pregătit să primească turiști, ”cu lucruri bune, foarte bune și mai puțin bune”, susține ministrul Economiei și Turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a declarat luni, după vizita pe care a făcut-o pe litoral, că a văzut litoralul pregătit să primească turiști, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, cu lucruri bune, foarte bune dar și cu lucruri mai puțin bune. El a mai spus că atunci când vorbim de lioralul românesc se poate vorbi despre festivalurile care se organizează și care pot fi o atracție pentru turiștii străini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am văzut litoralul pregătit să primească turiști, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, cu lucruri bune, foarte bune și cu lucruri mai puțin bune. Am fost la comendamentul ANPC, am fost îmrpeună la pas prin Mamaia și zona Năvodari și am constatat că sunt lucruri care pot fi îndrepate foarte repede și unele mai complicate”, a spus ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în emisiunea Proiect de țară: România, de la Prima News.

FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună

Ministrul a precizat că există un buget pentru promovarea turistică, la minister, care nu este foarte mare comparativ cu alte țări chiar din jurul nostru, în jur de 3 milioane de lei.

Ștefan Radu Oprea a mai spus că atunci când vorbim de lioralul românesc se poate vorbi despre festivalurile care se organizează și care pot fi o atracție pentru turiștii străini.

”Este important să țintim pe baza unor analize, strategii de turism au fost nu prea știm să ne ținem de ele sau să fructificăm știința oamenilor care s-au ocupat de ele. (..) Am discutat cu colegii cum putem cheltui acești bani. Urmează niște târguri de turism importante și este obligatoriu să participăm, să convingem cât mai mulți operatori să meargă cu noi la standurile pe care ministerul le plătește”, a spus Oprea.

Ministrul a mai spus că avem șase plaje astăzi care au obținut acel certificat de calitate Blue Flag.

Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul CITEȘTE ȘI Sfaturi de la stewardese - Cum să nu ai probleme cu avionul

”Sunt foarte multe criterii pe care trebuie să ne îndeplinească o plajă pentru această certificare, cred că 33 la număr, de la accesibilitate, prețuri scăzute, accesibilitate pentru persoane cu dizabilități, avem doar 6 plaje care nu au o lungime foarte mare. (..) Împreună cu operatorii putem veni cu această etichetă de calitate pe mai multe plaje, pentru că face bine turismului. Ne-am propus să facem discuții cu operatorii de pe litoral pentru a avea mai multe plaje”, a arătat ministrul.

Ștefan Radu Oprea a mai afirmat că a costatat că plajele sunt închiriate pe un timp foarte scurt.

”A fost o perioadă de provizorat dacă în fiecare an autorizația e provizorie, ca antreprenor nu îți poți face un plan de bussines, și prețurile vor fi foarte mari pentru că știi că ai un singur sezon” a explicat ministrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
ștefan radu oprea