MAE, despre românca diagnosticată cu coronavirus în Creta: A sosit în 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion. A fost deja transferată într-un hotel special pentru carantină. Starea sa este bună și este monitorizată medical

MAE, despre românca diagnosticată cu coronavirus în Creta: A sosit în 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion. A fost deja transferată într-un hotel special pentru carantină. Starea sa este bună și este monitorizată medical
scris 5 iul 2020

MAE precizează că românca diagnosticată cu coronavirus în Creta a sosit pe insulă în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion și că ea a fost deja transferată într-un hotel special pentru carantină împreună cu un membru al familiei. Starea sa este bună și este monitorizată medical.

”În urma solicitării Ambasadei Romaniei la Atena de clarificare a circumstanțelor cazului, autoritățile elene au informat că cetățeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (și nu 2 iulie, așa cum comunicaseră inițial aceleași autorități elene), cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion. De asemenea, conform informațiilor transmise de autoritățile elene, cetățeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, precizează MAE, citat de News.ro.

Reprezentanții Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni români, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

O turistă româncă a fost testată pozitiv pentru Covid-19 în insula Creta CITEȘTE ȘI O turistă româncă a fost testată pozitiv pentru Covid-19 în insula CretaMAE precizează că a transmis și transmite informațiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autoritățile grecești.

În context, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.
Românca este primul turist din Creta diagnosticat cu coronavirus, ea primind sâmbătă rezultatul testului.
Autor:
News.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
turist
creta
coronavirus