Ministrul grec al Sănătății cere turiștilor străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus

Ministrul grec al Sănătății cere turiștilor străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus
scris 5 iul 2020

Ministerul grec al Sănătății, Vassilis Kikilias, a făcut apel sâmbătă, în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiștii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus, în perioada petrecută în Grecia, potrivit site-ului Keep Talking Greece.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am angajat 500 de medici și personal medical să susțină Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile și toate facilitățile de cazare, Creta este pregătită să primească turiștii”, a afirmat ministrul.

Acesta a făcut în același timp apel la turiști să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului, potrivit News.ro.

”Aș dori să cer și să rog turiștilor să respecte protocoalele de sănătate, așa cum am făcut noi grecii. Pe de altă parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru că Grecia este o țară frumoasă, iar Creta este o insulă minunată, dar și pentru că Grecia este o țară sigură”, a subliniat Kikilias.

El a adăugat că grecii au respectat măsurile și au dovedit că țara a reușit, a devenit un exemplu de imitat.

”Nu dorim să stricăm acest lucru acum, de aceea îi rog pe turiști să facă același lucru. Respectați-ne țara, care este foarte frumoasă, și aderați la protocoalele medicale și la regulile pe care le-am stabilit, astfel încât să avem cel mai mic număr de cazuri posibil”, a spus Kikilias.

VIDEO Șeful Poliției Constanța - demis după ce turiștii s-au prins în horă la Mamaia, ignorând orice măsură de protecție. Acum sunt 86 de patrule zilnic pe litoral CITEȘTE ȘI VIDEO Șeful Poliției Constanța - demis după ce turiștii s-au prins în horă la Mamaia, ignorând orice măsură de protecție. Acum sunt 86 de patrule zilnic pe litoral

Potrivit șefei autorității pentru sănătate din Creta, Lena Borboudaki, insula poate acoperi 155 de cazuri ușoare și moderate în structurile de spitalizare și, dacă va fi necesar, pot fi puse la dispoziție 328 de cazuri.

În privința cazurilor care vor necesita spitalizare la terapie intensivă, în prezent sunt disponibile 9 paturi, iar numărul acestora poate fi mărit în câteva ore la 30, dacă va fi necesar, și chiar la 60, dacă ar avea loc o creștere puternică a numărului de cazuri.

Turiștii testați la intrarea în Grecia trebuie să rămână în auto-izolare până la venirea rezultatelor. Deocamdată, un singur turist a fost prins că a încălcat această regulă.

Persoanele cu rezultate pozitive ale testelor vor fi plasate în hoteluri pentru carantină sau vor fi spitalizate dacă va fi necesar.

Începând din 12 iunie, un total de 65 de persoane intrate în Grecia au fost testate pozitive, au anunțat sâmbătă autoritățile din domeniul sănătății.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
ministrul sanatatii
turisti
coronavirus