Medicii implicați în combaterea epidemiei, cazați la hotelul Ambasador din București. Contract de peste 1,3 milioane lei

Medicii implicați în combaterea epidemiei, cazați la hotelul Ambasador din București. Contract de peste 1,3 milioane lei
scris 23 apr 2020

Ambasador, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, cu circa 100 de camere clasificate la patru stele, situat pe bulevardul Magheru din București, a semnat cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București un contract în cuantum de peste 1,3 milioane lei, fără TVA, pentru cazarea personalului medical implicat în combaterea epidemiei de coronavirus.

Contractul a fost semnat la finele lunii martie, potrivit anunțului publicat acum în Sistemul electronic de achiziții publice. 

În 2015, hotelul a fost scos la vânzare pe mai multe portaluri imobiliare cu suma de 11,5 milioane de euro, cum a anunțat atunci Profit.ro.

Cu 20 de ani în urmă, hotelul Ambasador a făcut obiectul unui litigiu, moștenitorii clădirii revendicând în instanță jumătate din ea. Acum 7 ani, moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat și a deținut clădirea, au câștigat procesul și au obținut jumătate din imobil, iar cealaltă a rămas în proprietatea vechiului acționar, firma Ambasador SA.

EXCLUSIV LISTA Efect dur al coronavirus - 50% dintre hotelurile din România se închid: celebrul Iaki al lui Hagi, Ramada Parc, Aro Brașov, Rozmarin, International Sinaia. Concedieri masive CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA Efect dur al coronavirus - 50% dintre hotelurile din România se închid: celebrul Iaki al lui Hagi, Ramada Parc, Aro Brașov, Rozmarin, International Sinaia. Concedieri masive

Ambasador SA a investit în partea de clădire care i-a rămas în jur de 3 milioane de euro, ridicândi-i gradul de confort de la 3 la patru stele. În acest imobil funcționează acum hotelul Ambasador, redus la 99 de camere, jumătate din cât avea anterior.

Cealaltă parte de clădire a rămas nerenovată și este de vânzare, moștenitorii solicitând atunci, potrivit unor surse din piață, în jur de 5 milioane de euro.

Hotelul Ambasador are 12 etaje, restaurant, bar și sală de conferințe și de evenimente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel ambasador
bucuresti
vanzare