Mii de manifestanți împotriva supraturismului la Palma de Mallorca. Presiunea imobiliară, principala problemă invocată de rezidenți

Mii de manifestanți împotriva supraturismului la Palma de Mallorca. Presiunea imobiliară, principala problemă invocată de rezidenți
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Mii de persoane au manifestat la Palma de Mallorca împotriva supraturismului, sursă de venituri pentru arhipelagul spaniol Baleare, dar o barieră în calea accesului rezidenților la locuințe, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Sub bannerul „Mallorca nu este de vânzare”, manifestanții au defilat prin centrul orașului Palma de Mallorca.

FOTO Castelul medieval Rákóczi-Bánffy, redeschis după șapte ani. Restaurarea monumentului istoric a costat șapte milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Castelul medieval Rákóczi-Bánffy, redeschis după șapte ani. Restaurarea monumentului istoric a costat șapte milioane de euro

Organizatorii au acuzat în special costul locuințelor pe această insulă mediteraneană cu mai puțin de un milion de locuitori, din cauza turismului de masă.

Spania, a doua cea mai mare destinație turistică din lume după Franța, a primit 85 de milioane de vizitatori străini în 2023, potrivit statisticilor oficiale. Dintre aceste 85 de milioane, 14,4 milioane au debarcat în Insulele Baleare, a doua regiune ca mărime din Spania în ceea ce privește primirea de turiști.

Această manifestație a avut loc la două zile după prăbușirea unui bar-restaurant situat pe faleza din Palma de Mallorca, în care au murit doi tineri turiști germani, un senegalez și o angajată spaniolă, scrie Agerpres.

Proiect de cinci milioane de euro pentru dezvoltarea \'\'Litoralului Vestului\'\' CITEȘTE ȘI Proiect de cinci milioane de euro pentru dezvoltarea ''Litoralului Vestului''

Arhipelagul este deosebit de popular printre turiștii germani, britanici și olandezi.

De la Insulele Baleare și până în Canare, din Barcelona până la Malaga, mișcările ostile supraturismului sunt în creștere în Spania.

Printre nemulțumirile invocate de rezidenți se numără presiunea imobiliară, multiplicarea închirierii locuințelor în scop turistic astfel încât unii locuitori au fost obligați să plece din centrul orașelor, precum și neplăcerile sonore și de mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
palma de mallorca
turism
proteste