VIDEO Un restaurant s-a prăbușit în insula Mallorca. Mai mulți morți și zeci de răniți

VIDEO Un restaurant s-a prăbușit în insula Mallorca. Mai mulți morți și zeci de răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și 20 au fost rănite în urma prăbușirii unui restaurant în insula spaniolă Mallorca, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență din arhipelagul turistic Baleare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Mai multe persoane sunt grav rănite, a precizat purtătoarea de cuvânt, scrie Agerpres.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

Printre victime se află mai mulți cetățeni străini, a spus ea, fără a da mai multe detalii.

Șapte dintre răniți sunt în stare „foarte gravă", iar nouă sunt în stare „gravă", au declarat serviciile de urgență într-un mesaj postat pe platforma X. „Ei au fost transferați spre diferite spitale din Palma", capitala insulei Mallorca, au adăugat sursele citate.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană și renumite pentru apele lor cristaline și plaje, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia. În 2023, au înregistrat peste 14 milioane de turiști, potrivit cifrelor oficiale.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, este foarte frecventat de turiștii germani și britanici.

Tragedia s-a produs la sfârșitul zilei în zona turistică Playa de Palma, când „acoperișul unei clădiri cu două etaje" în care se afla un restaurant s-a prăbușit, a explicat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgență. Această zonă este situată la sud de Palma.

La fața locului au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, în timp ce ambulanțele au transportat răniții la spital, potrivit unui fotoreporter AFP.

„A fost groaznic", a declarat un pompier, adăugând că la fața locului a văzut oameni plângând și țipând în jurul dărâmăturilor.

Serviciile de salvare „continuă să intervină la fața locului" pentru a verifica dacă mai sunt victime prinse sub dărâmături, au indicat acestea într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare X.

Strada pe care se află imobilul a fost izolată de poliție pentru a permite intervenția salvatorilor.

Volkswagen amână lansarea lui ID.7 CITEȘTE ȘI Volkswagen amână lansarea lui ID.7

Cauzele prăbușirii acestui restaurant, situat pe strada Cartago din Playa de Palma, sunt momentan necunoscute, dar conform martorilor citați de presa locală, acoperișul imobilului s-a prăbușit pe o parte a primului etaj.

Această zonă a fost foarte aglomerată la sfârșitul zilei când sezonul turistic este deja în plină desfășurare în Insulele Baleare, un arhipelag care include și insulele Ibiza, Minorca și Formentera.

Într-un mesaj pe rețeaua de socializare X, premierul spaniol a indicat că "urmărește îndeaproape consecințele teribilului accident survenit pe Playa de Palma".

De asemenea, liderul socialist „a prezentat condoleanțe familiilor persoanelor decedate" și a oferit „toate mijloacele și efectivele necesare" din partea statului central pentru a ajuta autoritățile regionale în gestionarea acestui accident.

Președinta regiunii Insulele Baleare, Marga Prohens, s-a declarat „șocată de informațiile primite despre accident" și a transmis condoleanțe „familiilor celor patru persoane care și-au pierdut viața în acest tragic incident".

Restaurantul este situat pe faleză, pe un bulevard cu magazine și locuri de agrement.

În 2009, în prăbușirea unei clădiri cu trei etaje în Palma de Mallorca și-au pierdut viața șapte persoane, între care doi germani și trei columbieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
insula mallorca
restaurant