Murad cere demiterea lui Trif sau desființarea Ministerului Turismului: "Poate e mai bun la Mediu, dar nouă ne trebuie un ministru care să știe ce este ciorba de burtă"

Murad cere demiterea lui Trif sau desființarea Ministerului Turismului: "Poate e mai bun la Mediu, dar nouă ne trebuie un ministru care să știe ce este ciorba de burtă"
scris 30 oct 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, nu a rezolvat nicio problemă importantă în mandatul său, nu ține cont de părerile mediului de afaceri și, în consecință, ar trebui înlocuit la remanierea Guvernului, în caz contrar ar trebui desființat Ministerul Turismului, deoarece banii cheltuiți cu salariile nu duc la niciun rezultat, acuză Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Murad mai susține că Trif nu ar cunoaște domeniul turismului și ar fi mai potrivit, poate, la Ministerul Mediului, sector în care a lucrat anterior.

Atunci când PSD a decis înființarea Ministerului Turismului, toate patronatele din turism au salutat acest lucru, considerând că este un pas foarte curajos, dar au completat atunci că inițiativa va fi inutilă dacă ministerul nu va fi condus de o persoană cu care mediul privat să poată colabora și care să aducă plus-valoare, a declarat Murad pentru Profit.ro. "Ne-am temut să nu fie doar un post politic prin care să-l mulțumești pe unul sau pe altul. Aceste temeri s-au dovedit acum adevărate, pentru că domnul ministru Trif nu este consecvent, nu se poate stabili cu el niciun program de lucru și nu a rezolvat nicio problemă importantă a turismului.A fost foarte bună reducerea TVA în turism la 5%, dar e meritul ministrului Finanțelor Teodorovici, nu al celui al Turismului. Domnul ministru Trif este total absent și singura sa preocupare este să schimbe permanent organigrama în interiorul ministerului și să facă tot posibilul ca să-l mulțumească pe șeful partidului. În rest, el nu face absolut nimic și este păcat că acum, când România nu are bani, să cheltuim milioane de euro cu acest minister inutil", a afirmat hotelierul.

El propune fie desființarea ministerului, fie înlocuirea lui Trif cu un ministru care să aducă plus-valoare. Altfel, crede Murad, ministerul consumă banii degeaba, fără niciun rezultat. "Facem apel la Dragnea și la PSD să aibă în vedere că domnul Trif e poate, mai priceput, la mediu, pentru că a lucrat în acest domeniu. La turism nu face absolut nimic și a trecut un sezon în care prezența lui a fost extrem de discretă. Nu a promovat turismul, legea turismului a fost și ea blocată într-un sertar, iar cheile s-au pierdut, iar pentru lipsa forței de muncă în turism nu s-a găsit nicio soluție, deși noi am făcut nenumărate apeluri la minister pentru a încerca să găsim împreună o rezolvare. România se face de râs la toate târgurile internaționale prin modul în care este expusă", a adăugat omul de afaceri.

Corespondență din Berlin: La prima sa participare ca ministru al Turismului la cel mai important târg din lume, Bogdan Trif dă șah-mat promovării cu o șahistă și un încondeiator de ouă, care țin loc de strategie CITEȘTE ȘI Corespondență din Berlin: La prima sa participare ca ministru al Turismului la cel mai important târg din lume, Bogdan Trif dă șah-mat promovării cu o șahistă și un încondeiator de ouă, care țin loc de strategie

Murad crede că singurele "realizări" ale lui Trif au fost că a reușit să aibă relații tensionate cu mai mulți investitori importanți din turism. "Nouă ne trebuie un ministru care să înțeleagă ce înseamnă o ciorbă de burtă și un ski, un litoral curat și bine administrat, și nu un ministru care ne vorbește doar despre pădure și despre protecția mediului. Sunt de acord total cu spațiile verzi, dar în turism mai sunt și altele. Facem apel să numească un ministru cu care putem discuta și putem avea o agendă comună de priorități. Consiliul Consultativ nu s-a mai întâlnit de aproape trei luni, deci el crede că nu e nevoie să se consulte cu nimeni", a încheiat Murad.

viewscnt
Afla mai multe despre
mohammad murad
bogdan trif
demisia
psd
remaniere
guvern