Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat după ce Iohannis a anunțat că, de la 1 iunie, românii vor putea merge la plajă

Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat după ce Iohannis a anunțat că, de la 1 iunie, românii vor putea merge la plajă
scris 29 mai 2020

Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat joi față de zilele anterioare, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că românii vor putea merge la plajă începând cu 1 iunie, potrivit datelor agenției Litoralulromanesc.ro. Imediat după prânz, românii au început să rezerve atât vacanțe last minute pe litoral, începând cu acest weekend, cât și sejururi în lunile iulie și august sau chiar septembrie.

"În ceea ce ne privește, având în vedere că operăm online, e foarte ușor să monitorizăm reacția imediată a turiștilor. Astfel, am constatat o creștere puternică a traficului pe site-ul nostru în minutele imediat următoare anunțului președintelui. După anunț, au început să curgă rezervările, iar acest ritm s-a păstrat toată ziua de ieri și a continuat și astăzi", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro, agenția de turism prin care ajung cei mai mulți români în stațiunile autohtone de la Marea Neagră.

Demetriade, ANAT: Nu va mai fi o îmbulzeală a turiștilor ca în anii trecuți pentru vacanțele externe. Cel mai mult vor suferi croazierele și țările cu multe cazuri de COVID-19 CITEȘTE ȘI Demetriade, ANAT: Nu va mai fi o îmbulzeală a turiștilor ca în anii trecuți pentru vacanțele externe. Cel mai mult vor suferi croazierele și țările cu multe cazuri de COVID-19

Numărul de rezervări făcute în a doua jumătate a zilei de joi a fost, practic, de trei ori mai mare decât în oricare dintre zilele anterioare. Solicitările au venit de la români din întreaga țară. La call center-ul agenției au sunat, după anunțul președintelui, chiar și oameni care își exprimaseră anterior dorința de a-și anula vacanțele pe care le rezervaseră la mare înainte de pandemie și care au revenit asupra deciziei și au hotărât să revină pe litoral.

"Ne așteptăm ca tendința de creștere să se accentueze în următoarele săptămâni și, cumva, după 15 iunie să revenim la nivelul de anul trecut. Chiar dacă va exista o presiune în ceea ce privește cererea, tarifele nu vor fi majorate, o garanție pe care o putem oferi turiștilor care-și achiziționează pachetele prin intermediul agenției", a mai spus Ionuț Nedea.

Pentru prima jumătate a lunii iunie, în Mamaia, o cameră într-un hotel de 2 stele poate fi rezervată de la 113 lei pe noapte, la 3 stele - de la 115 lei pe noapte și la 4 stele de la 212 lei pe noapte. În celelalte stațiuni, tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 81 de lei pentru un hotel de 2 stele și de la 100 de lei pentru unul de 3 stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante
litoral
marea neagra