Orașele din Europa care au introdus o „taxă de turist”. Prețurile se calculează în funcție de perioada anului și durata vizitei

Orașele din Europa care au introdus o „taxă de turist”. Prețurile se calculează în funcție de perioada anului și durata vizitei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Un număr tot mai mare de orașe impun sau măresc costul taxelor de turism pentru vizitatori, scrie SkyNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Aceste taxe se numără printre alte măsuri impuse pentru a limita și controla numărul de turiști în diferite destinații europene cunoscute, arată G4Media.ro.

FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România CITEȘTE ȘI FOTO O nouă șosea de centură inagurată în România

Așadar, orașele care au impus sau crescut această taxă sunt:

Veneția

Turiștii care vizitează Veneția pentru o zi vor trebui să plătească o taxă de intrare de 5 euro pentru a intra în oraș între orele 8.30 și 16.00.

Între timp, cei care înnoptează în Veneția trebuie să plătească o taxă cuprinsă între 1 și 5 euro în cadrul prețului de cazare pentru primele cinci nopți consecutive.

Barcelona

Persoanele care vizitează orașul spaniol trebuie să plătească acum 3,25 euro dacă se cazează într-o cazare oficială, în creștere de la 2,75 euro.

Numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a scăzut ușor CITEȘTE ȘI Numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a scăzut ușor

Manchester

Vizitatorii trebuie să plătească o liră sterlină pe cameră, pe noapte, în 73 de hoteluri.

Sistemul, care a strâns peste 2 milioane de lire sterline în decurs de un an, este destinat îmbunătățirii pentru a atrage mai mulți turiști.

Lisabona

Turiștii trebuie să plătească 2 euro de persoană pentru fiecare noapte de cazare, deși această taxă se aplică doar pentru maximum șapte nopți.

Atena

Guvernul grec a introdus o taxă de rezistență la criza climatică percepută turiștilor, între 0,50 și 10 euro pe cameră, pe noapte.

Suma depinde de categoria hotelului și de perioada anului.

Dubrovnik

Vizitatorii din orașul croat trebuie să plătească 2,65 euro de persoană, pe noapte, în perioada aprilie-septembrie.

Cu toate acestea, taxa a fost redusă temporar la 1,86 euro pentru restul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa
turism
venetia