Pandemia și restricțiile impuse de Guvern blochează investiții. Marian Alecu amână mai multe proiecte hoteliere în București

Pandemia și restricțiile impuse de Guvern blochează investiții. Marian Alecu amână mai multe proiecte hoteliere în București
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 25 aug 2020

Marian Alecu, acționar în mai multe business-uri, printre care unele în HORECA, a amânat o serie de proiecte hoteliere în București din cauza pandemiei, care ține încă departe turiștii străini de România, dar și din cauza Guvernului, care, în opinia omului de afaceri, a gestionat prost această criză, descurajând investițiile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marian Alecu, fost director la Mc Donald's și acționar în lanțul City Grill, a intrat recent și pe segmentul hotelier, cu două unități în București și una în Sibiu. El a declarat însă pentru Profit.ro că în ultimele luni, pentru că au foarte puțini turiși, a ajuns să sprijine cu bani de acasă aceste hoteluri.

Pentru că lucrurile nu merg așa cum trebuie în domeniu și viitorul, în turismul românesc, nu este unul predictibil, Alecu a decis să stopeze intențiile de a mai investi și în alte hoteluri. Doar în București avea trei proiecte în negociere, pe care le-a pus acum în așteptare.

EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald\'s în România, intră puternic pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald's în România, intră puternic pe piața hotelieră

"În afară de litoralul românesc, turismul național e zero. Nu mai sunt deplasări de afaceri și nici turiști străini nu vin la noi. De vină sunt atât pandemia, dar și Guvernul, care a instaurat starea asta de nesiguranță totală. În toată Europa, nicăieri nu sunt interioarele restaurantelor închise și hotelurile persecutate, pentru că dacă restaurantele sunt închise, hotelurile sunt primele care suferă. Puteau să ia măsuri zonale, nu să bage totul în aceeași oală, cluburile cu restaurantele etc.", a spus Alecu.

El a adăugat că, până nu va vedea o lumină, va fi rezervat cu investițiile.

"Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri consecvente. Cum poți să spui că deschizi școlile și nu deschizi restaurantele în interior? Cum poți să organizezi alegeri, iar organizarea alegerilor e un semn de normalitate, când tu ai domenii în care impui restricții?", a afirmat omul de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
marian alecu
proiecte hoteliere