Peste 2,3 milioane de turiști au vizitat Grecia anul acesta

Peste 2,3 milioane de turiști au vizitat Grecia anul acesta
scris 20 iul 2021

Aproximativ 2,3 milioane de turiști au vizitat anul acesta Grecia, a anunțat Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, informează publicația Kathimerini.

Din nou, Germania este principala sursă de turiști, reprezentând 412.000 sosiri, sau 17% din total. Marea surpriză a acestui sezon o reprezintă piața din Polonia, în condițiile în care deja au sosit în Grecia aproximativ 202.000 de polonezi. Anul trecut, 295.000 de polonezi și-au făcut concediile în statul elen, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

De asemenea, din Statele Unite au sosit aproximativ 100.000 de turiști.

Zaharaki a precizat că anul trecut numărul de turiști a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, față de 34 milioane în 2019.

Conform datelor Autorității aeriene civile publicate săptămâna trecută, traficul aerian în Grecia s-a redresat semnificativ în iunie, după ce Guvernul a atenuat restricțiile de călătorie în luna mai, înaintea începerii sezonului turistic de vară, extrem de important pentru economia țării.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Sosirile internaționale au ajuns la 1.181.771 luna trecută, de la doar 87.481 în iunie 2020, în timpul primului val al pandemiei de COVID-19.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la patru miliarde de euro, față de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricțiilor de călătorie globale. În aceste condiții, PIB-ul Greciei a suferit o contracție de 8% anul trecut.

Guvernul se așteaptă ca în urma succesului campaniei de vaccinare sosirile de turiști din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia țării, în condițiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează unul din cinci angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism