Peste jumătate dintre românii participanți la un studiu, printre cei mai mulți, spun că încă plătesc cash atunci când călătoresc

Peste jumătate dintre românii participanți la un studiu, printre cei mai mulți, spun că încă plătesc cash atunci când călătoresc
scris 13 feb 2020

Modalitatea de cheltuire a bugetului de vacanță prezintă un aspect interesant în contextul evoluției tehnologice și a diversificării metodelor de plată: 54% dintre românii participanți la un studiu au declarat că încă plătesc cash atunci când călătoresc, fiind unul dintre cele mai mari procente dintre cele 24 de naționalități participante la analiză.

Astfel, potrivit momondo.ro, doar respondenții din Germania și Austria îi depășesc pe cei din România, 58% dintre participanții la studiu marcând această variantă de plată. Cei care folosesc banii lichizi cel mai puțin în timpul călătoriilor sunt norvegienii, 75% dintre ei afirmând că obișnuiesc să plătească folosind cardul sau aplicațiile de plăți.

ANALIZĂ PROFIT TV La întrebarea: Ghici cine stabilește noi maxime istorice?, răspunsul este același CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV La întrebarea: Ghici cine stabilește noi maxime istorice?, răspunsul este același

Majoritatea românilor (59%) respondenți spun că obișnuiesc să facă economii în timpul anului pentru a le folosi în timpul vacanțelor, la fel ca anul trecut (60%). Pe lângă abținerea de la cumpărături mai puțin necesare sau servitul meselor în oraș, o diferență de abordare interesantă apare în privința transportului zilnic: Dintre cei care obișnuiesc să călătorească mai mult în interes de serviciu (Business Travelers), 18% au precizat că în zilele obișnuite preferă să meargă pe jos sau să folosească bicicleta pentru a salva banii de combustibil pentru vacanțe, în timp ce dintre călătorii Non-Business doar 9% folosesc acest mijloc de economisire. Per total, românii preferă să meargă pe jos sau cu bicicleta cu 2% mai mult față de anul anterior și față de media tuturor răspunsurilor la nivel global.

Românii cheltuiesc cel mai mult pe shopping în timpul vacanțelor (haine, suveniruri, și altele): 50% dintre respondenți au declarat că cei mai mulți bani din bugetul de vacanță (exceptând cazarea sau transportul necesar pentru a ajunge la destinație) sunt cheltuiți pe astfel de cumpărături. Este cel mai mare procentaj obținut din răspunsurile tuturor naționalităților intervievate, fiind aproape egalați de brazilieni, dintre care 49% au declarat același lucru. La polul opus, doar 28% dintre respondenții din Franța își consumă o mare parte din bugetul de vacanță prin shopping.

La fel de mulți bani cheltuie românii și pe mâncatul în oraș în timpul vacanțelor, dar acest procent este mult mai apropiat de media tuturor țărilor participante la sondaj: 53%. Suedezii conduc clasamentul, 67% dintre respondenți validând acest răspuns.

Studiul momondo arată că românii care își propun să petreacă vacanța în locații din țara noastră în 2020 sunt cu 10% mai puțini decât în anul anterior.
Cele mai dorite concedii sunt din nou cele care includ și zile de relaxare pe plajă, 61% dintre respondenți afirmând că își doresc acest lucru până la finalul anului. Drumețiile montane, escapadele în diferite orașe sau relaxarea în case de vacanță sunt alte preferințe des menționate de românii participanți la studiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
plata cash
momondo