Portugalia elimină restricțiile anti-Covid pentru călătorii din UE, începând de luni

Portugalia elimină restricțiile anti-Covid pentru călătorii din UE, începând de luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2022

Portugalia va elimina, începând de luni, restricțiile pentru călătorii care dețin un certificat sanitar european și nu le va mai cere să prezinte un test negativ de Covid-19 înainte de a intra pe teritoriu, potrivit unui decret publicat duminică, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Călătorii care „dețin un certificat Covid digital în UE” sau orice altă „justificare a vaccinării” vor fi scutiți să mai prezinte un test negativ la sosirea pe teritoriul național, potrivit acestei decizii a guvernului, scrie News.ro.

Certificatul Covid digital al Uniunii Europene atestă fie un vaccin, fie un test sau vindecare după o infecție cu Covid-19 de cel puțin șase luni.

Ca și alte țări europene, Portugalia cerea de la începutul lui decembrie ca pasagerii de peste 12 ani, chiar vaccinați contra Covid-19, să rezinte teste negative pentru a intra în țară.

Statul francez a transformat litoralul de nord într-un adevărat buncăr CITEȘTE ȘI Statul francez a transformat litoralul de nord într-un adevărat buncăr

Această nouă decizie a guvernului portughez urmează recomandările europene care vizează o coordonare mai bună a regulilor aplicabile pentru călătoriile în interiorul UE și de a evita impunerea de restricții posesorilor de certificat sanitar european, așa cum au făcut unele țări împotriva Omicron.

De altfel, perioada de valabilitate a testelor antigen a fost redusă în Portugalia, de la 48 la 24 de ore, potrivit unei decizii anunțate joi de Consiliul de miniștri.

Ca majoritatea țărilor din lume, Portugalia a cunoscut o creștere de noi infecții cu Omicron.

Sâmbătă, au fost înregistrate 41.000 de infecții în ultimele 24 de ore și 44 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
restrictii covid