Președintele FPTR: Mamaia va pierde turiști în viitor și va câștiga sudul litoralului, care este mult mai aerisit

Președintele FPTR: Mamaia va pierde turiști în viitor și va câștiga sudul litoralului, care este mult mai aerisit
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2017

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, consideră că stațiunea Mamaia va pierde turiști încet-încet, iar aceștia se vor îndrepta către sudul litoralului, el spunând că Mamaia a făcut greșeli urbanistice pentru că s-a construit foarte mult, transformându-se într-un cartier al Constanței, în timp ce sudul litoralului este mai mult aerisit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Murad a declarat marți, într-o conferință de presă susținută în Mamaia, la finalul unei întâlniri organizate de FPTR cu investitori în turism și autorități locale, că există o tendință de migrare a turiștilor către sudul litoralului, în detrimentul stațiunii Mamaia, scrie News.ro.

“Tocmai ce spuneam acum 10 ani când era domnul primar Mazăre și încercam să-i explic că nu e bine să devină Mamaia un cartier de oraș al Constanței cu foarte multe construcții. Românul este învățat să se ducă într-o stațiune. Noi nu suntem Monaco. Și atunci există o mică tendință de migrare către sud, lucru care nu e rău. Acum 2-3 ani se purta Mamaia, poate astăzi încet, încet se poartă sudul. Nu e un lucru rău, dar trebuie să învățăm din trecut. Mamaia va pierde încet-încet și va câștiga sudul pentru că a făcut greșeli urbanistice. Sudul acum e mult mai aerisit și va fi preferat mai mult decât Mamaia.

ANAF: Impozitul specific – regimul fiscal, obligații declarative și de plată pentru firme CITEȘTE ȘI ANAF: Impozitul specific – regimul fiscal, obligații declarative și de plată pentru firme

La rândul său, prim-vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală,  a spus în aceeași conferință de presă că turiștii îl apostrofează pentru lucrurile care nu le convin în Mamaia. 

“Turistul vine în fiecare zi pe recepție, mă găsește în hol. mă apostrofează, mă găsește pe alee, mă apostrofează. «Domnule, ce e cu mizeria asta în Mamaia, de ce nu se irigă, de ce se construiește abuziv, unde vreți să ajungeți ?» Acum două zile mă oprește cineva și îmi spune «o să vedeți ce se întîmplă, s-a terminat cu Mamaia». Zvonurile astea se duc, oamenii nu mai cumpără”, a spus Bucovală.

El a găsit și câteva motive pentru care Mamaia nu ar mai fi preferată de către turiști, unul dintre acestea fiind numărul mare de construcții.

“Mamaia nu a avut un plan. A început doamna Udrea un plan, a suspendat PUZ-urile, s-au judecat, le-au repus la loc. Se construiește, frate, și pe ultimul metru pătrat de iarbă verde care se mai găsește”, a explicat prim-vicepreședintele FPTR.

Un alt motiv, în viziunea lui Nicolae Bucovală, îl reprezintă creșterea tarifelor de către unii hotelieri.

“Mai e și mentalitatea noastră, când vezi că-ți merge bine, pleznesc al doilea an cu tarife. Uite că nu e așa, cred că sunt puțini care păstrăm tarifele că e mai bine mai modest, dar ai volum și de acolo câștigi. Și acesta este un motiv de scădere”, a explicat prim-vicepreședintele FPTR.

El mai spune că în stațiunile din sud nu se construiește abuziv și se păstrează spațiile verzi.

“Sigur că stațiunile din sud vin în forță, este o altă mentalitate. Probabil cu domnul primar de la Mangalia se lucrează greu, am înțeles de la colegi, probabil dumnealui știe ce face atâta timp cât nu se construiește abuziv, iar spațiile verzi le păstrează. Mă întreb pentru ce m-aș duce într-o stațiune ca Saturn, ca Venus, ca Mamaia, Năvodari dacă nu am și agrement, nu pot să-mi plimb copilul pe o alee făcută ca lumea și mă blochez din metru în metru, de șaorma, de pește, de hamsiile alea, nu schimbă uleiul, miroase și în hotel. Astea sunt problemele”, a menționat Bucovală.

El a precizat că Mamaia a avut o ușoară scădere în lunile mai, iunie și iulie, dar în august stațiunea va fi plină. Bucovală a mai spus că un alt motiv pentru care nu mai sunt locuri în această lună este că multinaționalele din țara noastră dau concediile în august.

Murad a mai afirmat, în conferința de presă, că estimează că în prezent peste 200.000 de persoane se află pe litoralul românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
litoral