Prim-vicepreședinte executiv FPTR: După 15 iulie, gradul de ocupare pe litoral va ajunge la 95 la sută

Prim-vicepreședinte executiv FPTR: După 15 iulie, gradul de ocupare pe litoral va ajunge la 95 la sută
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

Prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, a declarat că, după data de 15 iulie, gradul de ocupare pe litoral va ajunge la 95 la sută, estimând că în această vară la malul mării vor sosi peste două milioane de turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dragoș Răducan a declarat, luni, într-o conferință de presă, că hotelierii așteaptă anul acesta un număr record de turiști pe litoral, unul din motivele creșterii fiind voucherele de vacanță, scrie News.ro.

"Anul acesta așteptăm să fie un număr record de turiști pentru că s-a creat o impresie favorabilă despre turismul românesc de litoral și mai ales pentru că avem acele vouchere de vacanță, care sunt o infuzie de bani în bugetul personal al turiștilor, pentru că aceste vouchere de vacanță au adus cu 20% mai mulți turiști decât ar fi fost fără ele și va fi un an deosebit de bun și atunci trebuie să ne pregătim și ne pregătim”, a afirmat Răducan.

Deficitul bugetar pentru primele 5 luni este aproape dublu față de anul trecut. Guvernul a cheltuit cu peste 10% mai mulți bani decât a strâns din taxe și impozite CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar pentru primele 5 luni este aproape dublu față de anul trecut. Guvernul a cheltuit cu peste 10% mai mulți bani decât a strâns din taxe și impozite

El a spus că luna iunie a fost mai bună decât cea de anul trecut, dar la începutul lunii iulie se înregistrează o scădere din cauza examenelor date de elevi în această perioadă.

"Niciodată gradul de ocupare nu este de 100%. Întotdeauna rămân camere și orice hotelier care cunoaște meserie își lasă două, trei camere pentru eventualele probleme care pot apărea. De asemenea, niciodată nu se vinde totul. Ce am constatat? Că luna iunie a fost mai ocupată decât cea de anul trecut. Acum la început de iulie este o scădere a vânzărilor datorată examenelor pentru că litoralul românesc se adresează în general familiilor cu copii și orice familie cu copii are cel puțin unul la școală. Și atunci vârful de sezonul va începe undeva după 15 iulie, când gradul de ocupare va ajunge la 95%, dar niciodată nu spunem că nu mai sunt locuri de cazare, întotdeauna se găsesc locuri de cazare", a explicat prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

El a mai spus că aceste creșteri de tarife de la 1 iulie și apoi de la 15 iulie pe litoral nu îi afectează pe cei care și-au achiziționat sejurul din timp, acele prețuri fiind valabile doar la recepție, pentru cei care nu și-au făcut rezervări cu mai multe luni în urmă.

"De asemenea, există niște zvonuri și niște declarații în presă că explodează prețurile, nu este adevărat. Prețurile sunt aceleași fiecare an, cresc la 1 iulie și după aceeea în jur de 15 iulie, cam cu 10% de fiecare dată și afectează numai tariful de recepție pentru turiștii care nu s-au orientat să își cumpere bilete cu ceva timp înainte. Cei care și-au cumpărat bilete din toamnă, din iarnă, din primăvară au beneficiat la tarife mici, de reduceri de până la 30%. Este prima dată când voucherele de vacanță și modificarea de mentalitate, de cumpărare a turiștilor români au dus la cumpărarea din timp cu tarife cu până la 30% mai ieftin”, a mai afirmat Dragoș Răducan.

viewscnt
Afla mai multe despre
fptr
dragos raducan
marea neagra