Proprietarul Burj Khalifa scoate la vânzare cele două punți de observație din vârful turnului

Proprietarul Burj Khalifa scoate la vânzare cele două punți de observație din vârful turnului
scris 23 dec 2019

Grupul imobiliar Emaar Properties a scos la vânzare cele două punți de observație din vârful turnului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, o tranzacție care ar putea aduce grupului imobiliar suma de un miliard de dolari, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Două surse au dezvăluit că Emaar Properties a angajat banca Standard Chartered drept consilier pentru vânzarea celor două punți de observație, denumite At the Top, și amplasate la etajele 124 și 125 al clădirii Burj Khalifa, scrie Agerpres.

Sub presiune la Bruxelles, Booking.com schimbă, inclusiv în România, practici considerate înșelătoare CITEȘTE ȘI Sub presiune la Bruxelles, Booking.com schimbă, inclusiv în România, practici considerate înșelătoare

Cu o înălțime de 828 de metri, Burj Khalifa este de două ori mai înalt decât clădirea Empire State Building din New York și de aproape trei ori mai înalt decât turnul Eiffel din Paris.

Cele două punți observație At the Top sunt o destinație turistică populară în Dubai, care în cursul anului 2018 a atras 15,92 milioane de vizitatori overnight.

Potrivit unei surse din mediul bancar, cele două punți de observație generează anual venituri în valoare de 600-700 milioane de dirhami (163-191 milioane dolari). O altă sursă din sectorul financiar a apreciat că cele două punți ar putea fi vândute pentru aproximativ un miliard de dolari. Ambele surse au dezvăluit că procedurile de vânzare au început în luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
burj khalifa
emaar properties