Restricțiile din turism și teama de infectare au tăiat rezervările pentru Revelion la jumătate. "Ne va mulțumi Guvernul Bulgariei!"

Restricțiile din turism și teama de infectare au tăiat rezervările pentru Revelion la jumătate. "Ne va mulțumi Guvernul Bulgariei!"
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 oct 2020

Rezervările pentru Revelion în stațiunile montane au ajuns la jumătate comparativ cu anul trecut, principalele cauze fiind restricțiile privind turismul - restaurante închise și interzicerea petrecerilor cu mai mult de 20 de invitați, dar și teama unora dintre români de infectarea cu Covid, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

El spune că anul trecut, la jumătatea lunii octombrie, erau vândute deja 80% din locurile de Revelion din pensiunile și hotelurile din stațiunile montane. "Se vindea orice fel de pachet la orice fel de preț, iar cele mai căutate erau cele cu prețuri mari", afirmă Răducan.

Din studiile patronatului, în acest moment, în pensiuni sunt rezervate doar aproximativ 50% dintre locuri, dar nu toate sunt și achitate, pentru că turiștii așteaptă să vadă ce restricții vor apărea până atunci. Pensiunile sunt mult mai căutate decât hotelurile, pentru că oamenii se feresc de aglomerație. Hotelurile, în schimb, sunt rezervate în acest moment în proporție de doar 20-30% pentru Revelion.

Agențiile de turism cer Guvernului tăierea TVA, prelungirea voucherelor pentru bugetari, facilități fiscale, garanții pentru călătorii anulate. \ CITEȘTE ȘI Agențiile de turism cer Guvernului tăierea TVA, prelungirea voucherelor pentru bugetari, facilități fiscale, garanții pentru călătorii anulate. "Altfel, vor fi falimente!". Soluțiile în criză pentru IMM vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro

Răducan susține că turiștii care mergeau la Revelion la hoteluri căutau astfel de vacanțe tocmai pentru petrecerile de acolo, să vadă lume și să fie văzuți. Acum, petrecerile nu pot fi cu mai mult de 20 de persoane, iar turiștii au voie să mănânce doar în hotelurile lor. 'Ne va mulțumi Guvernul Bulgariei cum ne-a mulțumit și în vară, pentru că ei nu au luat măsuri atât de drastice. Toate aceste lucruri trimit de Revelion mulți turiști în Bulgaria", a completat oficialul FPTR.

El a explicat că, față de acest sezon, pe litoral, când multe vacanțe au fost cumpărate prin early booking în ianuarie și februarie, când nu începuse pandemia în Europa, în ceea ce privește Revelionul perioada clasică de early booking a fost în august și septembrie, când, din cauza numărului în creștere de infectări cu Covid, oamenii nu s-au înghesuit să cumpere pachete.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
revelion