România are multe regiuni neexploatate turistic; lipsa forței de muncă și a investițiilor sunt principalele probleme

România are multe regiuni neexploatate turistic; lipsa forței de muncă și a investițiilor sunt principalele probleme
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2018

România are încă multe regiuni neexploatate turistic, iar nevalorificarea potențialului, lipsa forței de muncă și a investițiilor sunt principalele probleme care fac ca industria turistică să aibă un ritm de creștere destul de lent, de circa 10% anual, a declarat Traian Bădulescu, consultant turistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Turiștii străini care vin în România aleg în primul rând circuitele culturale care, în marea lor majoritate, includ București, Valea Prahovei, Brașov, Sibiu, cetățile săsești, Maramureșul, Bucovina, Delta Dunării. Acestea ocolesc, de cele mai multe ori, vestul și sud-vestul României sau Dunărea în sine. Apoi, străinii preferă city break-urile, turismul rural și balnear. Românii optează pentru litoral și Valea Prahovei, destinate turismului de masă, precum și pentru turismul rural și stațiunile balneare. Numărul de turiști străini care vizitează România crește de la an la an, însă din puțin", a spus Traian Bădulescu pentru Agerpres.

Conform sursei citate, creșterea anuală este, în medie, de 10%.

Număr record de înnoptări în hotelurile din România CITEȘTE ȘI Număr record de înnoptări în hotelurile din România

"Pe lângă problemele de infrastructură rutieră, care contează, dar nu sunt cele mai importante, o mare problemă o constituie forța de muncă. Industria turistică duce lipsă de personal calificat, deoarece mulți români au plecat la muncă peste hotare sau au optat pentru alte domenii. Nu avem nici investiții importante în hoteluri în multe zone cu potențial turistic", a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
traian badulescu