Românii, la Revelion în străinătate: bani în buzunar, mâncare pe masă și chiloți roșii

Românii, la Revelion în străinătate: bani în buzunar, mâncare pe masă și chiloți roșii
scris 31 dec 2015

Românii care pleacă în străinătate de Revelion nu uită de superstiții și încearcă să aibă bani în buzunare, un lucru nou cu care să fie îmbrăcați, paharele pline și mâncare pe masă la miezul nopții și chiloți roșii, ca o promisiune ca anul care vine va fi unul pasional.

Românii care merg în străinătate de Revelion vor să petreacă toată noaptea, spun agenții de turism. Sunt destinații unde se pretează acest lucru și pot sta până la 2-3 noaptea sau chiar în zori, cum ar fi Spania sau Cipru.

La polul opus, petrecerile dintre ani se termină repede în vestul Europei, în țări precum Germania, Franța, Austria sau Marea Britanie, unde pe la ora 12 noaptea se dă stingerea. Atunci ies pe stradă, să petreacă în mulțime, iar o oră mai târziu se duc către case sau hoteluri.

În noaptea de Revelion, românii au tot felul de superstiții și cred că dacă "i-a prins Anul Nou" în vacanță vor călători tot anul. "Vor să aibă ceva nou pe ei, pentru bunăstare, ori o bijuterie nouă, ori un articol de vestimentație. Poate fi o șosetă, o cravată etc.", spune Cosmina Vladu, director de marketing la agenția de turism Holiday Office.

Ea adaugă că masa trebuie să fie bogată, iar oamenii vor să aibă băutură în pahare și bani în buzunar, crezând că astfel le va merge bine tot anul care urmează.

"Dacă ospătarii nu aduc înainte de 12 noaptea băuturi și măncare multă pe mese, e scandal mare", adaugă Cosmina Vladu.

Ghizii mai povestesc că românii au găsit și soluția ca anul care urmează să fie unul pasional: poartă chiloți roșii în noaptea de Revelion.

Anual, câteva mii de români pleacă de Revelion în străinătate, în țări precum Austria, Italia, Spania sau Marea Britanie, dar și Dubai sau destinații exotice.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romani
revelion
strainatate