Rușii nu mai au voie să viziteze castelul Vincennes

Rușii nu mai au voie să viziteze castelul Vincennes
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2022

Cetățenii ruși nu mai pot vizita castelul de la Vincennes (Val-de-Marne), care adăpostește și arhivele ministerului francez al armatei, în urma unei directive interne emise după invazia din Ucraina, transmite agenția AFP, citată de Le Figaro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Castelul Vincennes, situat la sud-est de Paris, conține unul dintre centrele Serviciului istoric al apărării franceze (SHD), ale cărui biblioteci și arhive sunt accesibile publicului în anumite condiții, scrie G4Media.ro.

Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, cumpără în străinătate CITEȘTE ȘI Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, cumpără în străinătate

În data de 30 iulie, accesul a două rusoaice nu a fost permis. „Un gardian de la detectorul de metale mi-a cerut să-mi vadă pașaportul”, a declarat pentru una dintre cele două femei, în vârstă de 31 de ani. Paznicul i-a refuzat apoi accesul.

Confuză, rusoaica a încercat să intre din nou, vorbind cu un alt paznic. Dar și acesta a refuzat să o lase să intre. Interogându-i în legătură cu refuzul lor, gardienii au răspuns în cele din urmă: „Pentru că sunteți ruși”, a declarat ea pentru AFP. „Am fost supărată”, a spus tânăra, jurnalistă de profesie, care a fugit din Rusia „din cauza războiului” și a ajuns în Franța „acum cinci luni”.

Interpelat de AFP, Ministerul Armatei a explicat că, „în urma invaziei Ucrainei”, a „restricționat accesul cetățenilor ruși la instalațiile militare ale ministerului”. Cu toate acestea, a subliniat că pot fi făcute „cereri legate de funcțiile jurnalistice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vincennes
castel