Schiatul în Austria va fi permis numai celor vaccinați, recuperați sau testați

Schiatul în Austria va fi permis numai celor vaccinați, recuperați sau testați
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Austria își va deschide pârtiile de ski în sezonul de iarnă din acest an, însă vor fi introduse unele restricții pentru pasionații sporturilor de iarnă, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorii de instalații pe cablu vor permite accesul numai persoanelor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinați sau testați împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală, a anunțat luni Guvernul de la Viena. În plus, chiar dacă nu vor fi introduse măsuri de distanțare socială și de limitare a capacității instalațiilor pe cablu, pasagerii vor fi obligați să poarte o mască de tip FFP2, scrie Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

"Sunt convins că în aceste condiții va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă și în siguranță în țara noastră", a declarat ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger.

Cu toate acestea, dacă numărul pacienților infectați cu coronavirus la secțiile de terapie intensivă va crește, regulile ar putea fi înăsprite, a precizat Executivul de la Viena.

În prezent, la secțiile de terapie intensivă din Austria sunt internați aproximativ 200 de pacienți infectați cu COVID. Imediat după ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităților apres-ski, a declarat ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Mueckstein. Atunci când numărul pacienților infectați cu COVID din secțiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalațiile pe cablu, restaurante și hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.

În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
schi