Sectorul Privat European în Turism solicită guvernelor europene să suspende imediat măsurile de carantină generală și restricțiile de călătorie. Cheltuieli potențiale de 80 miliarde euro, în pericol

Sectorul Privat European în Turism solicită guvernelor europene să suspende imediat măsurile de carantină generală și restricțiile de călătorie. Cheltuieli potențiale de 80 miliarde euro, în pericol
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Membrii NET (Rețeaua pentru Sectorul Privat European în Turism – Network for European Private Sector in Tourism) solicită guvernelor europene să suspende imediat măsurile de carantină generală și restricțiile de călătorie, în conformitate cu noile orientări publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile de carantină, și afirmă că potențiale cheltuieli din industria turismului, în valoare de 80 de miliarde de euro, sunt în pericol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) au adoptat liniile directoare pentru testarea COVID-19 și carantina călătorilor cu avionul. Scopul este de a sprijini statele membre în stabilirea unei abordări coordonate pentru a reduce riscurile legate de circulația persoanelor în și între țările UE / SEE și Marea Britanie în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta ia forma unor recomandări privind utilizarea măsurilor de testare și carantină în diferite scenarii de călătorie între zone cu niveluri de risc diferite, scrie News.ro.

”Ghidul face câteva recomandări foarte importante. În situația epidemiologică actuală din țările UE / SEE și Marea Britanie, unde există o transmisie pe scară largă a COVID-19, AESA și ECDC: Recomandă suspendarea testării sistematice pentru SARS-CoV-2 și / sau în carantină a călătorilor cu avionul; Recomandă scutirea de la carantină și / sau testarea SARS-CoV-2 pentru pasagerii care călătoresc pentru o perioadă scurtă de timp (adică întoarcerea preconizată în 72 de ore), având în vedere oportunitatea potențial redusă de infecție și în care contactele cu populația locală sunt limitate”, spun membrii NET.

ANALIZĂ Piața de publicitate și-a revenit mai rapid după căderea severă din T2 cauzată de pandemie. Mediul digital din România va atrage 25% din bugetele de media până la sfârșitul anului 2023 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața de publicitate și-a revenit mai rapid după căderea severă din T2 cauzată de pandemie. Mediul digital din România va atrage 25% din bugetele de media până la sfârșitul anului 2023

Membrii NET (Rețeaua pentru Sectorul Privat European în Turism – Network for European Private Sector in Tourism – net-tourism.eu) solicită astfel statelor membre să urmeze orientările ECDC / EASA și să suspende imediat cerințele de carantină și să ridice restricțiile pentru călătorii cu avionul.

Membrii NET susțin, de asemenea, utilizarea testelor antigenice, care sunt accesibile și rapide pentru utilizare înainte de plecare sau de sosirea la destinație și sunt încă eficiente în detectarea cazurilor de răspândire cu risc ridicat.

”Orientările anterioare ECDC din 29 octombrie 2020 indică faptul că utilizarea testelor rapide de antigen reduce transmiterea ulterioară prin detectarea timpurie a cazurilor extrem de infecțioase, permițând o urmărire eficientă a contactelor. Industria turismului are nevoie de o abordare coordonată a restricțiilor de călătorie. O trecere la un regim de restricții proporționale mai bazate pe dovezi ar putea salva sezonul european de turism de iarnă, care este estimat la 80 miliarde de euro în cheltuieli în cadrul industriei”, spun ei.

Turismul contribuie cu mai mult de 10% din PIB-ul UE și oferă aproximativ 12 milioane de locuri de muncă, în mare parte în întreprinderile mici și mijlocii. Între ele, acestea reprezintă a treia cea mai mare activitate socio-economică din UE.

”Industria noastră solicită guvernelor europene să ușureze restricțiile de călătorie pentru sezonul de iarnă, atâta timp cât situația epidemiologică nu s-a îmbunătățit pentru a justifica testarea și / sau măsurile de carantină. Mai mult, restricțiile de călătorie pentru călătoriile scurte de afaceri ar trebui ridicate, fiind recunoscut faptul că acestea reprezintă un risc mai mic de transmisie. De asemenea, vă sfătuim să ridicați restricțiile de călătorie pentru pachetele de călătorie, care, ca și în cazul călătoriilor de afaceri, generează contacte minime cu populația locală în stațiune”, a declarat Eric Drésin, Secretar General NET.

NET este o rețea de asociații comerciale reprezentative din sectorul privat în turismul european. Scopul NET este de a dezvolta obiective comune pentru industrie și de a lucra cu factorii de decizie politică și alți parteneri pentru a le atinge.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism este membru ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor), care, la rândul său, este membru al NET. Printre membrii NET se numără cele mai importante asociații și federații europene de turism, precum ETOA (European Inbound Tourism), Eurogîtes (Asociația Europeană de Turism Rural), HOTREC (Asociația Europeană a sectorului HoReCa), EFCO & HPA (Federația Europeană a Organizațiilor de campinguri și parcuri de distracție), IAAPA (Asociația Globală pentru Industria Atracțiilor) și IRU (Asociația Mondială a Transportatorilor Rutieri).

”Restricțiile trebuie bazate pe dovezi. Industria turistică a suferit enorm din cauza pandemiei și considerăm că orice măsură ineficientă, adoptată doar de dragul de a fi adoptată, aduce prejudicii imense. Atât timp cât se respectă regulile de igienă și distanțarea socială, nu văd ce probleme pot apărea. Oamenii au nevoie de a-și petrece undeva vacanța, la aer, ceea ce implică atât o stare generală mai bună, cât și sănătate fizică, dar și psihică. Până în prezent, s-a văzut că industria turismului nu a generat multe infectări, nicăieri în lume, din momentul în care au început să fie adoptate măsurile de siguranță. Economia mondială trebuie să meargă mai departe, iar turismul este o parte importantă a economiei”, declară Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

viewscnt
Afla mai multe despre
net
turism
anat