Stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga, ocupate de turiști în proporție de 60% în ultimul weekend din ianuarie

Stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga, ocupate de turiști în proporție de 60% în ultimul weekend din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga au fost ocupate de turiști în proporție de 60%, în ultimul weekend din ianuarie, turiștii bucurându-se de vremea prielnică care le-a permis să practice sporturile de iarnă pe toate toate pârtiile deschise și amenajate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, instalațiile prin cablu au funcționat în limita în care condițiile meteorologice le-au permis și au ajutat practicanții de sporturi de iarnă să-și desfășoare activitățile sportive în condiții bune", se menționează în comunicat.

Turiștii care vor să vadă Delta înghețată, înscriși pe liste de așteptare. ”Este liniște, nu mai interacționezi cu o grămadă de alte bărci” CITEȘTE ȘI Turiștii care vor să vadă Delta înghețată, înscriși pe liste de așteptare. ”Este liniște, nu mai interacționezi cu o grămadă de alte bărci”

Astfel, pentru începători, la Sinaia a funcționat babyski-ul de la Cota 1000, Pârtia Nouă fiind deschisă și amenajată, scrie Agerpres.

"La Azuga au fost deschise pârtiile: Sorica deservită de banda și de Telescaun - 09:00 - 17:00; - Sorica deservită de Telegondola 09:00 - 16:00; - Cazacu deservită de Telegondola 9:00-16:00; Complex Cazacu Variantă Teleski și babski - 9:00-16:00. La Bușteni programul 9:00-17:00 și au fost deschise: Pârtia de schi Kalinderu 2; Pârtia de săniuș; Pârtia pentru începători din Fun Park; și Roller Coaster-ul", se mai precizează în comunicat.

Potrivit reprezentanților APDT Prahova, toți locuitorii orașului Sinaia, cu vârsta de peste 7 ani, au șansa de a învăța gratuit schi alături de instructori profesioniști prin proiectul "Sinaia, Hai la Schi!".

"Lecțiile sunt gratuite și sunt oferite de instructori experimentați Echipament de schi gratuit pus la dispoziție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Orele se vor desfășura de la 9:00-11:00, lunea", se mai spune în comunicat.

În perioada 2-3 februarie Cupa Alfa deschide sezonul competițional al schiorilor din capitală, a 40-a ediție a acestei cupe legendare. Evenimentul va avea loc la Azuga, Pârtia Sorica.

Hotelul Concordia din Târgu Mureș, cumpărat de statul maghiar. Tranzacție de 7 milioane de euro CITEȘTE ȘI Hotelul Concordia din Târgu Mureș, cumpărat de statul maghiar. Tranzacție de 7 milioane de euro

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consilii locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). 

viewscnt
Afla mai multe despre
sinaia
bușteni
schi