Surpriză - Probleme printre turiști: Celebrul hotel de gheață de la Bîlea Lac a căzut victimă încălzirii globale!

Surpriză - Probleme printre turiști: Celebrul hotel de gheață de la Bîlea Lac a căzut victimă încălzirii globale!

Structura metalcă a hotelului de gheață SURSA: Facebook

scris 17 dec 2019

Celebrul hotel de gheață de la Bîlea Lac, Sibiu, a căzut victimă încălzirii globale. Chiar dacă zona munților Făgăraș a fost una cu zăpezi destul de mari în ultima perioadă, temperaturile ridicate din decembrie au făcut ca proiectul să fie amânat.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Turiștii care aveau rezervări la hotelul de gheață de la Bâlea Lac au fost informați că rezervările lor vor fi reprogramate, potrivit informațiilor transmise de organizatori și văzute de Profit.ro. Mesajul este fără echivoc: „Dragi Prieteni, având in vedere condițiile meteorologice în această perioadă, trebuie să amânăm începerea lucrărilor la Hotelul de Gheață până în luna Ianuarie! Rezervările făcute pentru perioada 20.12.2019 - 20.01.2020 trebuie reprogramate! Sperăm că anotimpul de iarnă se va instala în următoarele zile pentru a putea începe lucrările. Echipa Hotel of Ice Balea Lac”.

De vină sunt temperaturile ridicate din ultima perioadă și, mai ales, prognozele pentru următoarele 2 săptămâni, care anunță recorduri de temepraturi, chiar și la altitudini riridcate. În prezent, la Bâlea, temperaturile la amiază depășesc zero grade, ceea ce face imposbilă construirea hotelului. 

Hotelul de gheață este o inițiativă a întreprinzătorilor sibieni care aduce anual câteva sute de turiști, dispuși să plătească sute de euro pentru a experimenta senzații comparabile cu cele de la Polul Nord. În Europa de Est el este unic, iar în toată Europa se numără printre cele doar câteva zeci de acest gen. Prețul cazării în hotel începe de la circa 100 de euro, dar cei care nu vor să petreacă toată noaptea pot să aleagă o vizită, pentru mai puțini bani.

Cele mai importante măsuri în turism n-au avut efecte pozitive: reducerea TVA în turism și impozitul forfetar nu au ieftinit vacanțele, iar voucherele le-au scumpit - specialist CITEȘTE ȘI Cele mai importante măsuri în turism n-au avut efecte pozitive: reducerea TVA în turism și impozitul forfetar nu au ieftinit vacanțele, iar voucherele le-au scumpit - specialist

Dacă rezervările vor fi anulate, proprietarii hotelului ar putea pierde aproximativ 30.000 de euro, doar din cazare, la care se adaugă celelalte încasări, de la vizitatori sau din vânzările de produse.

Hotelul este construit în fiecare an cu blocuri de gheață tăiate direct din Lacul Bâlea de meșterii care îl ridică. Temperatura în interior este de aproximativ -2  -5 grade Celsius, indiferent de frigul de afară.

În acest sezon, hotelul de gheață de la Bâlea Lac ar fi trebuit să aibă o tematică acvactică, cu diferite animale marine sculptate direct în gheață.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelul de gheata balea lac
caldura decembrie balea lac