Trend surprinzător printre români - Vor zboruri combinate. S-au scumpit biletele de avion

Trend surprinzător printre români - Vor zboruri combinate. S-au scumpit biletele de avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2023

Vola.ro, platformă online de rezervari bilete de avion din România, raportează dublarea afacerilor în anul 2022 comparativ cu 2021 și o creștere a numărului tranzacțiilor intermediate la  73 de milioane de euro în anul ce s-a încheiat, de la puțin peste 40 de milioane de euro în anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Românii au depășit incertitudinile legate de călătorii din perioada pandemică și au cumpărat în anul 2022 cu 41% mai multe bilete de avion decât în 2021 folosind platforma. 

EXCLUSIV Planurile pentru România ale unuia dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planurile pentru România ale unuia dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania

Interesant este faptul că există în momentul de față un trend al zborurilor combinate, ale căror avantaje sunt prețurile mai mici, orele de decolare mai bune pentru pasageri și escale de scurtă durată.

În 2022, aproape 40% dintre itinerarii au fost formate din zboruri cu două sau mai multe companii aeriene diferite.

2022: trend ascendent al prețurilor biletelor de avion

Prețul biletelor de avion a crescut în medie cu 10-15% în anul 2022, procent care a variat în funcție de evoluția cererii pentru anumite destinații, dar și de flexibilitatea companiilor aeriene de a deschide noi rute.

VIDEO Amendă mare după aglomerația de la telecabina din Sinaia. S-a strigat „hoții”. Cea mai aglomerată zi de luni din istorie CITEȘTE ȘI VIDEO Amendă mare după aglomerația de la telecabina din Sinaia. S-a strigat „hoții”. Cea mai aglomerată zi de luni din istorie

Această creștere nu a afectat în mod negativ intenția de a călători a românilor, cele mai solicitate destinații fiind în continuare marile orașe europene și totodată orașele unde se află mari comunități de români. Londra, Roma, Milano, Madrid, Barcelona, Berlin, Paris, rămân cele mai căutate destinații pentru români iar prețul mediu al anului trecut s-a situat undeva între 115 - 145 euro / biletul de avion.

Planuri și previziuni pentru 2023

“Ultimii 3 ani au însemnat un rollercoaster pentru toate business-urile din turism. Până în 2020, eforturile noastre s-au concentrat pe dezvoltarea produsului online, pe dezvoltarea motorului de căutare și a interfeței cu care interacționează clienții. Pandemia ne-a învățaț să fim aproape de clienții noștri și astfel am deschis primele noastre birouri fizice, în aeroporturile Henri Coandă din București în 2022 și George Enescu din Bacău în 2023.

Planul Vola.ro este să deschidă și alte birouri în următoarea perioadă și să continue dezvoltarea produselor proprii,” spune Claudia Tocilă, Director de Marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
vola
afaceri