Turismul din Spania s-a redresat semnificativ: numărul vizitatorilor străini a crescut de aproape zece ori

Turismul din Spania s-a redresat semnificativ: numărul vizitatorilor străini a crescut de aproape zece ori
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut de aproape zece ori în aprilie, la 6,1 milioane, comparativ cu perioada similară din 2021, în timp ce cheltuielile se apropie de nivelul de dinaintea pandemiei, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Spania era a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. Pe măsurile ce restricțiile s-au atenuat în 2021, turismul spaniol s-a redresat, după declinul din 2020, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA

În aprilie, turiștii au cheltuit în Spania 6,9 miliarde de euro, de aproximativ zece ori mai mult decât în perioada similară din 2021 și aproape de nivelul de 7,1 miliarde de euro în aprilie 2019, arată datele INE.

Ministrul Turismului, Reyes Maroto, a precizat că în medie vizitatorii au cheltuit mai mult și au stat mai mult decât înaintea pandemiei. „Ne îndreptăm spre un model de turism de calitate mai ridicată și mai profitabil”, a declarat oficialul spaniol.

Acesta și-a exprimat speranța că până la finalul anului cheltuielile vor atinge nivelul de dinaintea pandemiei.

„Perspectivele noastre pentru 2023 sunt pozitive. Războiul din Ucraina și consecințele sale economice nu afectează redresarea turismului dar trebuie să fim vigilenți”, a afirmat Maroto.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
spania