Turismul rural din Maramureș, afectat de războiul din Ucraina: Oamenii ne întreabă de cazare, dar vor să știe distanța până la graniță

Turismul rural din Maramureș, afectat de războiul din Ucraina: Oamenii ne întreabă de cazare, dar vor să știe distanța până la graniță
scris 17 mar 2022

Agroturismul din județul Maramureș este afectat de starea de război din Ucraina, turiștii români evitând să facă rezervări pentru vacanța de Paști, a declarat miercuri, proprietarul unei pensiuni din stațiunea balneară Ocna Șugatag, situată în vecinătatea Munților Gutâi.

„Zilnic, turiști din diferite colțuri ale țării sună, întreabă despre condițiile de cazare, masă și alte servicii, însă, inevitabil sunt interesați de distanța dintre localitate și zonele din Ucraina, unde acum e război. Le explic că distanța dintre Ocna Șugatag și cea mai apropiată localitate din Ucraina unde au avut loc lupte e de peste 300-400 de kilometri și nu există niciun risc în privința cazării sau a călătoriei până aici. Sunt destul de neîncrezători și renunță de teama unor situații neplăcute care cred că s-ar putea întâmpla. Ne gândim ca în următoarele zile să lansăm pe rețeaua de socializare o campanie publică în care să explicăm că județul Maramureș e destinație sigură pentru turismul de Paști, deja am discutat acest aspect și cu alți proprietari de pensiuni, pentru că în Ocna Șugatag sunt peste 40 de pensiuni turistice. Dacă în cei doi ani de pandemie am funcționat la limită, războiul din țara vecină pare să fie mult mai sever pentru noi pe partea economică și a schimbat comportamentul turiștilor”, a spus proprietarul pensiunii, Vasile Pop.

EXCLUSIV O nouă mare tranzacție pregătită - S Immo, proprietarul Sun Plaza, este în discuții avansate cu Portland Trust pentru achiziția Expo Business Park CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O nouă mare tranzacție pregătită - S Immo, proprietarul Sun Plaza, este în discuții avansate cu Portland Trust pentru achiziția Expo Business Park

Acesta a precizat că proprietari de pensiuni din Ocna Șugatag, recunoscută stațiunea balneară din țară, au păstrat neschimbate prețurile serviciilor oferite, deși costurile la energie au crescut.

„Nu au fost schimbate costurile legate de cazare, masă sau alte servicii incluse, mergem pe aceleași prețuri de anul trecut. Încercăm să păstrăm un echilibru, dar asta nu e sigur pentru mult timp. Odată crescute prețurile la energie electrică, gaz, lemn, dar și carburanți, toate costurile directe sau indirecte au crescut. Încercăm pe cât posibil să rămânem într-un punct de echilibru în privința acestor costuri, dar din păcate toate majorările de care am amintit vor influența turismul rural și pe cel național”, a subliniat Vasile Pop, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, aproape nicio pensiune rurală din județul Maramureș nu a rezervat locuri pentru vacanța de Paști.

În județul Maramureș există peste 500 de pensiuni turistice, hoteluri și moteluri atât în zonele de munte, cât și la șes.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism rural
maramureș