Turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în peste 2.600/lei persoană în semestrul 1

Turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în peste 2.600/lei persoană în semestrul 1
scris 16 sep 2019

Numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile colective de cazare turistică a fost, în primul semestru din 2019, de aproape 1,21 milioane, cheltuielile acestora însumând 3,15 miliarde de lei, potrivit informațiilor Institutului Național de Statistică (INS), publicate luni.

Astfel, în semestrul I, turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie 2.609,7 lei/persoană, scrie Agerpres.

Autorizații pentru un complex turistic și pentru case de vacanță în zona înaltă a Bucegilor CITEȘTE ȘI Autorizații pentru un complex turistic și pentru case de vacanță în zona înaltă a Bucegilor

În trimestrul II al anului în curs, numărul acestora s-a ridicat la 761.900, iar cheltuielile lor s-au situat la 1,85 miliarde de lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 56,1% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în semestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentând 59,7% din total. 43,9% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în semestrul I 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (66,8%) și pentru vizita rudelor și prietenilor (9,2%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități, precizează INS.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ins
cazare
turisti