UE a început discuțiile despre eventualele certificate de vaccinare pentru călători

UE a început discuțiile despre eventualele certificate de vaccinare pentru călători
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2021

Statele Uniunii Europene au început să discute dacă oamenii vaccinați pentru Covid-19 ar trebui să aibă o libertate de mișcare mai mare, la vară, față de cei care nu sunt imunizați, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Miniștrii din cele 27 de state membre au avut o videoconferință pentru a discuta despre o coordonare mai bună pentru distribuirea vaccinurilor, un subiect care va fi abordat de liderii UE, în timpul unei întîlniri online de joi, scrie News.ro

Ministrul elen de Externe, Kyriakos Mitsotakis, a propus, săptămâna trecută, crearea unui certificat de vaccinare, pentru a contribui la reluarea călătoriilor transfrontaliere care au fost afectate grav de pandemie.

VIDEO Skorpios, legendara insulă a familiei Onassis, transformată în curând într-un complex turistic de lux CITEȘTE ȘI VIDEO Skorpios, legendara insulă a familiei Onassis, transformată în curând într-un complex turistic de lux

Duminică, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că persoanele vaccinare ar trebui să poată reveni în curând în restaurante și cinematografe, dar alți miniștri au criticat acest punct de vedere.

Maros Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene, a spus că este important să se sublinieze că vaccinarea este voluntară – unii oameni nu pot sau nu doresc să fie vaccinați.

Sefcovic a declarat într-o conferință de presă, susținută după ședința de luni, că astfel de persoane nu ar trebui să aibă drepturi limitate. Cu toate acestea, vaccinarea ar putea deveni o condiție pentru călătorie, la fel ca cerințele actuale din multe țări pentru un test COVID negativ.

”Vor exista diferite opțiuni pentru modul în care ne ocupăm de călătorie ... s-ar putea adăuga posibilitatea certificatului electronic de vaccinare”, a spus el.

Michael Roth, care a reprezentat Germania la discuțiile de luni, a declarat că este vital să se stabilească dacă persoanele vaccinate pot transmite coronavirusul altora.

Executivul UE lucrează pentru a se asigura că datele privind vaccinarea pot fi colectate electronic într-o formă comună. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor va începe să colecteze date din această săptămână cu privire la vaccinurile livrate și vaccinările pe țară.

Sefcovic a spus că țările UE trebuie să se sincronizeze în mare măsură pentru a ajuta la menținerea deschiderii pieței sale unice, care permite libertatea de circulație a persoanelor și a lucrătorilor.

Multe țări din UE spun că primesc stocuri de vaccinuri pentru Covid-19 mai mici decât se așteptau și se plâng de incertitudinea privind livrările viitoare, au declarat oficiali UE pentru Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
certificate de vaccinare