Certificatul de vaccinare nu este obligatoriu pentru călătoriile în Grecia

Certificatul de vaccinare nu este obligatoriu pentru călătoriile în Grecia
scris 16 ian 2021

Certificatul de vaccinare nu va fi o precondiție pentru cineva care vrea să călătorească în Grecia, a afirmat ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, transmite Novinite.

Acesta a adăugat că propunerea premierului Kyriakos Mitsotakis adresată președintelui Comisiei Europene era menită să agite apele, astfel încât UE să coordoneze problema. Marți, Mitsotakis a cerut crearea unui certificat de vaccinare pentru COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemie, scrie Agerpres

VIDEO Skorpios, legendara insulă a familiei Onassis, transformată în curând într-un complex turistic de lux CITEȘTE ȘI VIDEO Skorpios, legendara insulă a familiei Onassis, transformată în curând într-un complex turistic de lux

Vorbind la postul de televiziune Skai, Theoharis a explicat că testele vor fi realizate de cei care nu sunt vaccinați, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcție de deciziile autorităților sanitare, care vor stabili dacă testele vor fi solicitate tuturor vizitatorilor.

Certificatul de vaccinare și testele rapide reprezintă cele două instrumente care vor facilita călătoriile necesare în viitorul sezon de vară, a declarat ministrul elen al Turismului. Acesta a adăugat: "Cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără probleme în Grecia deoarece nu este necesar să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri".

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism